Šport
17 ogledov

Prevc: Bolj pošteno kot v soboto

peter prevc EPA
Slovenski skakalni šampion je pometel s konkurenco na posamični tekmi v Willingenu.

Peter Prevc je z zmago na nedeljski tekmi v Willingenu še povečal svoj naskok v skupnem seštevku svetovnega pokala. Pred najbližjim zasledovalcem Severinom Freundom (Nemec je bil tokrat tretji) ima že 246 točk prednosti, še bolj fascinanten pa je bil način, na katerega je prišel do zmage.

Pred drugouvrščenim Norvežanom Kennethom Gangnesom je imel Prevc v Willingenu več kot 15 točk prednost, Freund je ostal več kot 30 točk zadaj.

Suverena zmaga je lep obliž na sobotno rano, ko je Slovenija na ekipni tekmi, potem ko sta imela Peter Prevc in Robert Kranjec smolo z vetrom, osvojila zgolj četrto mesto.

"Zabavno, a težko"

"Spet je bila tekma zabavna, a zelo težka. Včeraj so bili pogoji zelo spremenjlivi, bolj kot danes. Tudi danes je bilo malce nepredvidljivo, a je bilo bolj pošteno kot včeraj," je v pogovoru za FIS dejal skakalec iz Dolenje vasi. 

To je bila za Prevca že četrta zaporedna zmaga v svetovnem pokalu, v letu 2016 je še neporažen na posamičnih preizkušnjah. "Ko je nekdo v formi, vedno izgleda lahko, a če pogledaš nazaj, kaj vse smo za takšne skoke naredili poleti, potem se to ne zdi več tako lahko," je svojo dominacijo z nasmehom pokomentiral Peter Prevc.

Sledi Kulm in lov na Schlierenzauerja

Član Triglava se že veseli bližajočega se svetovnega prvenstva v poletih na Kulmu. "Pričakujem, da se bom hitro navadil na napravo. Če dobro skačeš, se dobro počutiš, drugače pač ne," je pogovor sklenil Prevc.

Slednji je v letošnji sezoni zabeležil že svojo sedmo zmago. V eni sezoni se je na najvišjo stopničko največkrat povzpel Gregor Schlierenzauer, slavil je kar 13 zmag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.