Šport
14 ogledov

Peti poraz na šesti tekmi

odbojka ACH Volley Saša Despot
Odbojkarji ACH Volleyja so v šestem krogu lige prvakov doma izgubili proti Berlinu Recycling Volleys z 0:3 (-17, -22, -19).

Tekma med ACH Volleyjem in Berlinom ni odločala o ničemer. Nemci so si že pred njo zagotovili napredovanje, Ljubljančani pa so igrali le za tretje mesto v skupini, ki pa ni zadostovalo niti za uvrstitev v pokal Cev, kamor so napredovale tri najboljše tretjeuvrščene ekipe iz sedmih skupin. Slovenski prvaki so kljub tem dejstvom napovedovali enakovreden boj, ki je bil značilnost prve medsebojne tekme v Berlinu, a od njega ni bilo nič. Nemci so bili precej bolj zanesljivi kot v prvem krogu v svoji dvorani.

"Čestitam Nemcem. Igrali so praktično brez napak, naša požrtvovalna igra danes ni bila dovolj niti za niz. Berlin in Resovia sta za našo zasedbo enostavno premočni," je bil po tekmi kratek domači trener Tomi Šmuc, kapetan Andrej Flajs je bil bolj zgovoren: "Na žalost se nismo poslovili tako, kot smo si želeli. Ne samo zaradi igre, ampak tudi zaradi premalo energije, ki smo jo vložili. Naši navijači so si zaslužili več. Danes je bilo premalo vsega, premalo energije, preslabi servisi, blok ni bil kot ponavadi, na sprejemu smo delovali suvereno vse do konca drugega niza, nato pa nismo spoštovali dogovorov in v odločilnem trenutku zatajili. Vprašanje, kako bi se končala tekma, če bi dobili drugi niz. A v zadnjih 14 dnevih nismo pravi, po pokalnem naslovu smo padli, zakaj, ne vem. Igre iz Berlina nismo nadgradili, s tako nismo imeli nobenih možnosti."

Ljubljančani so v uvodnem nizu ves čas zaostajali, po nemškem bloku že z 2:5. Nato je razlika postopoma rasla, po izidu 11:18 je bilo jasno, kdo bo povedel z 1:0 v nizih. Čeprav so Nemci že na začetku drugega niza povedli s 3:0, je bil drugi niz vendarle izenačen. Ljubljančani so nekajkrat izenačili, prvič pa povedli pri izidu 15:14, ko so Nemci naredili napako. Kasneje so domači vodili tudi z 19:17, a jim je Felix Fischer povzročil nemalo težav servisi, kar so njegovi kolegi spretno izkoristili. Po bloku nad Janom Klobučarjem so dosegli četrto točko zapored, pri izidu 22:24 pa je njihove upe na preobrat razblini as češkega reprezentanta Tomaša Kmeta.

Po odličnih servisih Klobučarja in vodstvu 9:6 je kazalo, da bodo Ljubljančani vendarle dražje prodali kožo, kot je bilo sprva videti. Toda, ko je na servis spet prišel Fischer, so se ponovile težave iz drugega niza, z delnim izidom 7:2 so gostje prišli do vodstva s 14:11. Svoje sta nato dodala še Avstralec Paul Caroll in Američan Kawika Shoji, slednji je z asom poskrbel za vodstvo z 19:15. Sledila sta še dva nemška bloka (skupno so v tem elementu dosegli deset točk) in tekma je bila odločena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.