Šport
18 ogledov

Petkovšek dobil svetovni pokal

"Na žalost sta bili na sporedu le dve tekmi, ampak zbral sem največ točk in dobi Žurnal24 main
Slovenski telovadec Mitja Petkovšek je na zadnji tekmi svetovnega pokala A v Moskvi osvojil drugo mesto na bradlji, s tem pa tudi osvojil skupno zmago v svetovnem pokalu na tem orodju.

"Vaja mi ni lepo uspela, samo rezultat je bil dober. Od začetka do konca sem delal napakice, takšne, ki se ti pripetijo in nanje ne moreš vplivati. Ni šlo in ni šlo, za piko na i sem pri seskoku močno poskočil in takoj vedel, da za zmago to ne more biti dovolj," je po tekmi povedal Mitja Petkovšek.

Brez finala najboljše četverice je že v petek ostal Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, saj je bila ocena 14,617 dovolj za peto mesto, skupno pa je končal svetovni pokal na drugem mestu.
Slednji je po tekmah v Parizu in Moskvi postal tudi skupni zmagovalec svetovnega pokala A na bradlji. "Na žalost sta bili na sporedu le dve tekmi, ampak zbral sem največ točk in dobil lep, okrogel globus. Dal ga bom dal na polico, kjer se bo nabiral prah," je malce v šali skupno zmago pokomentiral Petkovšek. Izkušeni slovenski telovadec pa še ne misli počivati: "Zdaj bom še kak mesec treniral, ker sem v določeni formi, potem sledijo družinske počitnice, zatem pa intenzivna priprava ne jesensko svetovno prvenstvo. Tekme svetovnega pokala bodo kar pravšnji trening za to."

Ob obeh telovadcih so v Moskvi nastopile tudi štiri telovadke – Ivana Kamnikar (dvovišinska bradlja), Tjaša Kysselef (preskok), Fiona Novak (dvovišinska bradlja, gred, parter) in Teja Belak (preskok) –, a se jim ni uspelo prebiti v finalne boje. Kysselefova je bila v preskoku s 13,375 šesta, Belakova je v preskoku z 12,8 končala na devetem mestu, Kamnikarjeva na bradlji z 12,783 na osmem, mesto za njo je bila z 12,550 točke Novakova. Slednja je bila na gredi osma (12,875), v parterju pa deveta 12,825.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.