Šport
7 ogledov

Petkovšek in druščina še na zadnjo tekmo

Čeprav ni letel kot metuljček, je bil Mitja Petkovšek v kvalifikacijah prvi. (Fo Žurnal24 main
Konec tedna telovadce in telovadke na Češkem čaka še zadnja preizkušnja svetovnega pokala v izjemno dolgi sezoni.

Najboljši se bodo za konec zbrali na veliki nagradi Ostrave, kjer bo nastopila tudi desetčlanska slovenska odprava z Mitjo Petkovškom in Sašem Bertoncljem na čelu.

Čeprav je Petkovšek že skupni zmagovalec svetovnega pokala A na bradlji, pa se vseeno z veseljem odpravlja na zadnjo tekmo sezone, B-pokal na Češkem. "Po zadnjem svetovnem pokalu v Osijeku sem bil popolnoma navdušen in poln energije za trening. Potem pa me je počasi začelo pobirati, počutje ni bilo pravo, za nameček pa sem prejšnji teden še zbolel. Povsem sem izgubil zagon, a počasi se počutje izboljšuje in prepričan sem, da se bom v petek na dan tekme počutil že dovolj solidno, da bom lahko izpeljal sestavo," je pred odhodom povedal 34-letni Ljubljančan.

"Ker gre za zadnjo tekmo sezone, pa še od predzadnje v Osijeku je vmes minilo precej časa, se vsi spopadamo s pomanjkanjem motivacije. Kar težko je bilo vzdrževati pripravljenost, še posebej če veš, da ti v bistvu ta čas ni treba biti v vrhunski formi," je dejal Petkovšek, ki si bo malo oddiha vzel po vrnitvi s Češke, nato pa bo že nadaljeval z vadbo novih prvin za naslednjo sezono: "Za nas, ki nimamo olimpijskega nastopa, bo najpomembnejši spomladanski del sezone z vrhuncem na evropskem prvenstvu. V bistvu bo intenzivno od marca do maja, jeseni pa za nas neolimpijce ne bo pravih tekmovanj. Čaka me zlasti še dvojna salta naprej, ampak to bolj za dušo kot za potrebo – toliko, da se počutim živega!"

Poleg Petkovška, ki na lestvici B-pokala zaostaja za Kitajcem Wang Guanyinom, bo na Češkem nastopil tudi Bertoncelj, ki je sezono svetovnega pokala A končal na skupno drugem mestu, potem ko ga je zgolj za pet točk prehitel Avstralec Prasanth Sellathurai. "Juhu! Vesel sem, da bo konec sezone, ker me tako in tako zadnje čase vse boli. V nedeljo me je uščipnilo še v vratu, ampak upam, da bo do petka že v redu. Počasi se bom sestavil skupaj, da bom lahko naredil tisto vajo. Ta tekma je res povsem odveč, ampak če smo se že odločili, da gremo, je treba biti profesionalen in resen in dobro nastopiti. Po drugi strani pa najraje ne bi šel in že komaj čakam, da bo konec," je na dan odhoda pojasnil Škofjeločan, ki na lestvici B-pokala prav tako zaostaja le za Kitajcem Hongtao Zhangom.

Tekma v Ostravi bo pomembna za Roka Klavoro, ki je na parterju ta čas vodilni na lestvici svetovnega pokala B. V primeru skupne zmage bo lahko prihodnjo sezono nastopal med elito v A-pokalu. Na Češkem se bodo predstavili še Alen Dimic na bradlji in drogu, Žiga Britovšek na konju z ročaji in Gregor Saksida na krogih.

V ogenj tudi dekleta

Žensko vrsto bodo na zadnji tekmi sezone zastopale Saša Golob (dvovišinska bradlja, gred, parter), ki jo januarja čaka nastop na predolimpijskem turnirju v Londonu, Ivana Kamnikar (bradlja, parter), Fiona Novak (gred) in Teja Belak (preskok). Adela Šajn ta čas normalno trenira; čaka jo interna pregledna tekma, da se pokaže, ali je po daljši odsotnosti zaradi bolezni sposobna nastopiti v mnogoboju – na vseh štirih orodjih –, saj je poleg Golobove tudi ona kandidatka za nastop na OI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.