Šport
25 ogledov

Petkovšek kljub težavam v finale

Mitja_Petkovsek_Action_030308b - main Žurnal24 main
Slovenski telovadci so uspešno opravili današnje kvalifikacije svetovnega pokala v Moskvi. Na takoimenovani tekmi zvezd so se štirje uvrstili v petkove finalne nastope.

Ob Mitji Petkovšku na bradlji in Aljažu Peganu na drogu sta si finale pritelovadila še Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Alen Dimic prav tako na drogu. Večkratni evropski in svetovni prvak na bradlji Mitja Petkovšek, ki mu je po še tretjem zaporednem, skupaj pa četrtem naslovu evropskega prvaka v začetku meseca v Lozani nekoliko padla motivacija, je imel s sestavo kar nekaj težav. "O takšnem nastopu ne gre izgubljati besed, a dejstvo je, da sem se danes prvič spet bolje počutil. Do tippelta sem telovadil dobro, nato pa mi je povsem zmanjkalo moči in sem komaj prišel do konca vaje. Tudi jutri bom bržčas nastopil s 'staro' vajo, saj za dodatno prvino toč z obratom ta čas nimam prave moči," je po nastopu povedal Petkovšek.


Aljaž Pegan se je v finale na drogu uvrstil z drugo oceno kvalifikacij. © Saša Despot

 

Nekoliko bolj suvereno je na drogu nastopil Aljaž Pegan, čeprav prvine pegan ni povezal z ribalkom, večji korak pa je naredil tudi pri seskoku. A ne glede na to, se je z visoko oceno 15,675 točke, kar je bila druga ocena kvalifikacij, zlahka uvrstil v finale. Njegov uspeh na drogu je z osmo oceno kvalifikacij (15,050) lepo dopolnil tudi Alen Dimic. Do finala je spet po svetovnem pokalu v Mariboru prišel tudi Sašo Bertoncelj na konju z ročaji. Če je imel na tekmah v Dohi in Cottbusu precej smole, saj je za nekaj tisočink točke zgrešil finalni nastop, pa si je tokrat finale pritelovadil z osmo oceno kvalifikacij (14,900). Petkovi finalni nastopi se začnejo že ob 9. uri po srednjeevropskem času.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.