Šport
7 ogledov

Petkovšek končal kot četrti, skupno na vrhu

Mitja Petkovšek Petkovsek Sašo Bertoncelj Benjamin Kovač
Telovadec Mitja Petkovšek je na zadnji tekmi svetovnega pokala v tem delu sezone v Gentu v finalu na bradlji po napaki pri seskoku zasedel četrto mesto (15,500). Kljub temu si lahko zdaj privošči daljši odmor, saj je z dobrimi nastopi že po spomladanskem delu sezone svetovnega pokala postal skupni zmagovalec za sezono 2012.

Žreb je določil, da je Mitja Petkovšek, zmagovalec sobotnih kvalifikacij, v današnjem finalu nastopil zadnji, osmi med vsemi finalisti. Po nekaj izjemnih predstavah; že prvi po vrsti Nizozemec Epke Zonderland je prikazal težko vajo in jo naredil tako dobro, kot še nikoli doslej ter prejel visoko oceno 15,800.

Izkazal se je tudi Kitajec Liu Rongbing, ki je vaji prav tako dodal težavnost glede na kvalifikacije in zatem, ko je "zalimal" še seskok, prejel 15,575. Tik pred slovenskim asom pa je za orodje poprijel še Vietnamec Phuoc Hung Pham, ki je prikazal najtežjo sestavo med vsemi, za kar so ga sodniki nagradili s 15,925 točke.

Petkovšku ni preostalo drugega, kot da nastopi s težjo vajo, saj so ga v takšno odločitev prisilili tekmeci. Izziv je z velikim veseljem sprejel in dobro telovadil, z manjšimi težavami pri petersu, a na koncu je naredil veliko napako pri seskoku, kjer so mu izvedbeni sodniki odvzeli šest desetink točke. Z oceno 15,500 je tako za las zaostal za stopničkami, če bi mu seskok uspel po načrtih, pa bi se veselil nove zmage.

Ne glede na današnji dosežek si je že pred tekmo v Gentu po petih tekmah (Cottbus, Doha, Zibo, Osijek in Maribor) zagotovil skupno zmago v svetovnem pokalu za sezono 2012. Slovenija ima v Belgiji v nedeljo še dva finala; Teja Belak bo nastopila med najboljšo osmerico na preskoku, kjer je ta čas vodilna v svetovnem pokalu, Saša Golob pa na parterju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.