Šport
33 ogledov

Petkovšek napovedal konec kariere

Čeprav ni letel kot metuljček, je bil Mitja Petkovšek v kvalifikacijah prvi. (Fo Žurnal24 main
Eden najboljših slovenskih športnikov v samostojni Sloveniji, telovadec Mitja Petkovšek, je zaradi vnovičnih težav s hrbtom napovedal slovo od športne kariere.

Petkovšek je bil na slovenskem seznamu za SP na Škotskem, kjer se bodo delile olimpijske vozovnice za Rio de Janeiro. Vendar je moral nastop prečrtati zaradi težav in bolečinami s hrbtom. Njegove izjemne kariere je tako konec, osvojil je vse, le olimpijska medalja ostaja neuresničena želja.

"Prejšnji torek sem vedel, da ne morem več. Hrbet je preslab. Ne omogoča mi več vrhunske vadbe. Na treningih sem vmes že letel, bil sem božanski, trener Edi Kolar mi je rekel, da sem spet pripravljen za medaljo. Pa so se ponovile težave. Nekaj tednov sem upal, da bo še šlo. Je bilo bolje. Ne vem še točno, ali sem že tekmoval na zadnji tekmi. Skušal bom ostati v formi. Obljubil ne bom, da bom imel poslovilno tekmo," je povedal Petkovšek.

Ljubljančan je imel težave s hrbtom že nekaj časa. Vendar se ni želel posloviti, vztrajal je, ker si je nadvse želel nastopiti na OI v Riu prihodnje leto, a če bi želel v Brazilijo, bi moral v Glasgowu osvojiti medaljo. V zadnjih tednih je na to spet upal, sam je dobro treniral, spet je navduševal sotekmovalce in trenerje, ki so ga uvrstili na seznam potnikov za SP.

"Avtomatsko so me napisali. Seveda, ker sem bil spet vrhunski. Vsa ta leta so bila le pika na i. Nisem več ničesar pričakoval. Presrečen sem, da sem lahko telovadil. Nisem računal, da bom imel spet težave. Bil sem navdušen, tudi fantje in trenerji niso mogli verjeti. Škoda. Nič ne zamerim hrbtu in telesu," pravi Petkovšek.

Ob Leonu Štuklju, Miru Cerarju in Aljažu Peganu najboljši slovenski telovadec vseh časov se tako poslavlja od kariere aktivnega športnika. Naslov svetovnega prvaka je osvojil v Melbournu leta 2005 in v Stuttgartu 2007, evropski prvak pa je bil v Bremnu 2000, Volosu 2006, Amsterdamu 2007 in Lozani 2008, zadnjič pa je na velikih tekmovanjih na odru za zmagovalce stal leta 2012, ko je v Montepellierju na EP osvojil bron.

"Načeloma se ve, da je vsaka kolajna s svojo zgodovino. Ko se moram predstaviti, pa ponavadi rečem, da sem štirikratni evropski in dvakratni svetovni prvak," pa je na vprašanje, kateri uspeh mu največ pomeni, odgovoril Petkovšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.