Šport
8 ogledov

Petkovšek navdušil v Mariboru

Petkovšek Tournament of Masters svetovni pokal bradlja Cottbus EPA
Mitja Petkovšek je v Mariboru navdušil gledalce z zmago na 45. Šalamunovem memorialu na bradlji. Teja Belak je na gredi osvojila bronasto kolajno.

Slovenski gimnastični as Mitja Petkovšek je na svetovnem pokalu v Mariboru v finalu na bradlji prejel 15,275 točke, kar je pomenilo novo zmago za 35-letnega Ljubljančana. Tako je njegova zbirka zmag v svetovnem pokalu že pošteno prešla številko 30. V finalu bradlje se je izkazal tudi Alen Dimic, ki je zasedel šesto mesto.

"Ocena je nekoliko slabša kot v kvalifikacijah, ker je bila tudi vaja danes slabše izvedena. Tudi gledalci so lahko videli, da sem pri tippeltu močno, močno zastal, kar je bilo zelo nevarno, pa tudi sodniki so me dobro 'porezali' za to napako. Na koncu sem po seskoku naredil še manjši poskokec in tako fantom, ki gredo na orodje za menoj, pustil vrata odprta, da me premagajo, če bodo le solidno telovadili. Upajmo, da bo kolajna," je takoj po finalnem nastopu z glavo zmajeval Petkovšek, a po koncu finalnih nastopov na bradlji je bilo jasno, da so njegovi strahovi odveč.

Tekmecem ni uspelo preseči njegovega nastopa in lahko se je veselil nove zmage v svetovnem pokalu, še tretje v štirih nastopih to sezono (enkrat pa je bil drugi), medtem ko jih ima telovadec Narodnega doma skupno že krepko več kot 30. "S kolajno z evropskega prvenstva okoli vratu je kar težko tekmovati. Ampak je domače občinstvo toliko večja motivacija, ki te kar nosi po orodju, tako da ni bilo težko zbrati moči," je po zmagi povedal Petkovšek in dodal: "Je pa res, da sem danes taktično nastopil z lažjo vajo, ker sem vedel, da če jo izvedem lepo, me bo težko premagati. A vaja mi ni uspela po željah, tako da sem do konca trepetal za zlato kolajno."

V finalu bradlje se je izkazal tudi Alen Dimic, ki je zasedel šesto mesto: "Vaja ni bila tako lepa kot v kvalifikacijah, malo me je presenetilo, ker se je bradlja preveč upognila in sem se skoraj usedel. A vaja je bila narejena, vesel sem šestega mesta in lahko sem zadovoljen. Super!"

Belakova je danes osvojila novo kolajno. "Imela sem zelo dober občutek na orodju, vedela sem, da sem izjemno dobro pripravljena in na treningu mi dobro uspe skoraj vsaka vaja, ki se je lotim. Mislim, da je bila današnja vaja na gredi lepša kot kvalifikacijska, ampak sodniška komisija mi danes ni bila najbolj naklonjena, zato sem prejela nekoliko nižjo oceno. V vaji sem uspešno naredila vse vezave in vse načrtovane elemente," je po novem uspešnem nastopu povedala 18-letna telovadka Zelene jame, ki je že v soboto razveselila domače navijače z zmago na preskoku, danes pa je zlati kolajni dodala še bron na gredi: "Zelo rada tekmujem doma, je precej lažje nastopati, če imaš spodbudo polnih tribun."

V finalu parterja sta Slovenijo zastopali kar dve telovadki. Saša Golob, ki si je z nekdanjo svetovno prvakinjo na tem orodju Brazilko Daiane dos Santos razdelila četrto mesto, ter Adela Šajn, ki je bila šesta. "Meni se je danes zdela vaja nekoliko grša, lepša je bila, kar se tiče skokov in ritmike, slabša pa je bila akrobatika. A končna ocena je bila danes višja," je po uspešnem nastopu dejala olimpijka Golobova in dodala: "Zelo sem vesela tako četrtega mesta kot dejstva, da sem si ga razdelila z nekdanjo svetovno prvakinjo. V prihodnje pa upam, da jo bom tudi premagala."

Sezona gimnastičnega svetovnega pokala se bo končala prihodnji konec tedna v Gentu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.