Šport
28 ogledov

Petkovšek ostal brez kolajne

mitja_petkovsek_letvina_main_alesfevzer Žurnal24 main
Telovadec Mitja Petkovšek je v nedeljo na evropskem prvenstvu v Berlinu na bradlji že pri prvem elementu naredil veliko napako in jasno je bilo, da s tako želeno kolajno ne bo nič.

Z oceno 12,675 točke je med finalisti zasedel zadnje, osmo mesto. Zmagal je domačin Marcel Nguyen (15,525).

Tako Petkovšek ostaja pri štirih evropskih naslovih – prvič je zmagal že leta 2000 v Bremnu, v zbirki pa ima še naslove iz Volosa (2006), Amsterdama (2007) in Lozane (2008).

Poleg štirih naslovov ima 34-letni Ljubljančan še tri srebrna odličja s prvenstev stare celine (St. Peterburg 1998, Patras 2002 in Milano 2009) ter en bron (Debrecen 2005).

Po nastopu pravzaprav še sam ni dobro vedel, zakaj je prišlo do napake. "Ne vem točno, kaj se je zgodilo, ne vem, ali sem zdrsnil ali narobe prijel lestvino? Povsem sem zgrešil pri elementu, pa ne vem, zakaj. Nimam veliko pojasnil. Kdaj se mi je napaka pri toču že zgodila, a da bi se tako 'zlomil' z orodja, še nikoli. Nisem pričakoval, da se mi bo tako ponesrečil – ponavadi naredim kakšen manjši preprijem ali malo 'plešem' po orodju, kaj takega pa se mi res ni še zgodilo," je takoj po nastopu z glavo zmajeval Petkovšek, ki je napako naredil prav pri prvini, ki mu težavnost sestave poveča za tri desetinke točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.