Šport
7 ogledov

Petkovšek prvi, Bertoncelj četrti

Čeprav ni letel kot metuljček, je bil Mitja Petkovšek v kvalifikacijah prvi. (Fo Žurnal24 main
Mitja Petkovšek je v finalu na bradlji na svetovnem pokalu v Stuttgartu z oceno 15,275 točke ugnal vso konkurenco. Tako je v svojem drugem nastopu to sezono še drugič zmagal.

Že pred Mitjo Petkovškom je v finalu na konju nastopil Sašo Bertoncelj, ki je po manjših napakah zasedel četrto mesto (14,775). Petkovšek je z drugo zmago zapored (v ravno toliko nastopih) že izpolnil svoj načrt pred jesenskim delom sezone, ko je bila njegova želja, da bi sezono končal med najboljšo četverico v skupni razvrstitvi svetovnega pokala na bradlji in si s tem pritelovadil pravico do nastopa na pokalih A v naslednji sezoni. Po slavju v Osijeku je uspeh ponovil še v Stuttgartu in tako osvojil že svojo 30. zmago v svetovnem pokalu, vštevši finala sezon 1999/2000, 2003/04. Čeprav je vnaprej opozarjal, da ne bo ničesar tvegal in ne bo šel na zmago za vsako ceno, je bil njegov skoraj brezhiben nastop dovolj, da je premagal tudi svetovnega prvaka na bradlji iz Londona 2009, Kitajca Wang Guanyija, ki je imel kar šest desetink točke višje izhodišče (16,8). "Telovadil sem še precej lepše kot v kvalifikacijah, le pri seskoku me je presenetilo, kako visoko sem prišel, in sem naredil korak nazaj, ki me je stal tri desetinke točke. To je bila v bistvu edina večja napaka. Sicer je bila vaja res zelo lepa," je bil vesel Petkovšek. "Zdaj, ko sem že samo z dvema tekmama nabral 100 točk, je povsem možno, da bom že naslednji teden na zadnji tekmi v Glasgowu še kaj otežil sestavo, če bo seveda treba."

Bertoncelj kljub temu, da je tokrat zaostal za stopničkami, ni bil slabe volje. "Telovadil sem sicer nekoliko bolje kot na zadnjih tekmah, ampak še vedno sem se med vajo malo lovil, kar se je poznalo tudi pri oceni in zato sem bil četrti. Načeloma sem kar zadovoljen, da sem po dolgem času v finalu spet naredil celo vajo z izhodiščem 16,3 točke. A drugi so v tem trenutku boljše naredili svoje vaje," je iz Nemčije svoj finalni nastop na konju z ročaji ocenil Bertoncelj in dodal, da so bili sodniki tokrat res strogi. "Sodniki so zelo ostro kaznovali napake. A dejstvo je, da smo mi med sestavo trikrat 'pobegnile' noge in čeprav je bil nastop sicer tekoč, so nas telovadce na koncu ločile desetinke. Vsi smo imeli namreč podobne izhodiščne ocene in tisti, ki je najlepše telovadil, je prejel najvišjo oceno, saj padcev ni bilo veliko. V bistvu sem sam skoraj najgrše naredil vajo," je vajo opisal Bertoncelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.