Šport
8 ogledov

Petkovšek: "Sašo v svetovnem vrhu"

"Sam do sebe nimam nekih velikih zahtev," pove Mitja Petkovšek. (Foto: Boštjan T Žurnal24 main
Mitja Petkovšek, ki je moral zaradi poškodbe izpustiti gimnastično evropsko prvenstvo, je bron Saše Bertonclja ocenil kot velik kapital za slovensko gimnastiko v prihodnje.

Kako bi ocenil nastop novega slovenskega telovadnega junaka Saše Bertonclja?
Za mene Sašo že dolgo ni več junak. Že dolgo vem, da je moj in Peganov naslednik za naslednjih deset let. Bron pomeni, da je začel super tekmovati, telovadit zna pa že nekaj zadnjih let. Zdaj se bomo starejši začeli „šlepati“ na naših mlajših vrhunskih telovadcih.

Vas je nastop najbolj izkušenega Aljaža Pegana negativno presenetil?
Pegan me velikokrat presenetiti. Vedno se bojim, ko gre on na orodje. Nikoli ne vem, kako se mu bo vaja posrečila. Če bi jo izpeljal kot zna, je sposoben premagati vse nasprotnike. Kljub temu, da se mu tokrat ni izšlo še naprej ostaja konkurenčen za sam vrh, tako na evropskem kot svetovnem nivoju.

Kje vi vidite rezerve Bertonclja?
Danes je imel ogromne rezerve, saj je bila vaja izvedena zelo slabo. Vem kaj zna, saj skupaj trenirava. Danes je dobil oceno pod 15 točk, drugače zna narediti vajo s katero bi lahko dobil tudi oceno 15,8. S tako vajo mu lahko na svetovnem nivoju konkurirata le Avstralec in Kitajec.

Bron je Bertoncelj osvojil šele po pritožbi. Ste vi videli napako sodnikov?
Težavnost vaje ne poznam na pamet, vendar pa Sašo in njegov trener to vesta zelo dobro. Oceno so sodniki opravičeno zvišali.

Sašo je z bronom vzpodbudil tudi apetite po kolajni na OI, ki jih bo leta 2012 gostil London. Ga vi vidite s kolajno okoli vratu?
Tako kot sva se jaz in Pegan zaradi strogih pravil težko uvrstila na olimpijske igre, prav tako bo enako težko tudi za Bertonclja. Z temi neumnimi pravili so OI za vse nas še vedno znanstvena fantastika.

Vas tokrat zaradi poškodbe ni na EP. Kakšno je zdravstveno stanje?
S treningi sem že začel. Sem optimističen in skoraj prepričan, da bom še tekmoval.

Kaj vas vleče naprej. Morda Olimpijske igre?
Ne. London je zelo težko dosegljiv. Vleče me ljubezen do gimnastike. Rad bi čim dlje tekmoval. Nisem obremenjen s kolajnami. Rad bi potoval s fanti po tekmovanjih in užival v gimnastiki čim dlje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.