Šport
31 ogledov

Petkovšek v finale z najboljšo oceno

Čeprav ni letel kot metuljček, je bil Mitja Petkovšek v kvalifikacijah prvi. (Fo Žurnal24 main
Po koncu članskih kvalifikacij in ekipnega tekmovanja na evropskem prvenstvu v moški športni gimnastiki v francoskem Montpellierju je jasno, da četrtkovi predstavi na bradlji slovenskega asa Mitje Petkovška nihče od tekmecev ni bil kos. Ljubljančan je za sestavo na bradlji prejel 15,366 točke, kar je bila najvišja ocena tekmovanja na tem orodju.

Znani so tudi že vsi njegovi tekmeci v nedeljskem finalu najboljše osmerice, ki se bodo prav tako merili za odličja. Drugo oceno kvalifikacij imata domačin Hamilton Sabot in Grk Vasileios Colakidis (oba sta prejela po 15,233 točke), sledijo pa še branilec naslova iz Berlina Nemec Marcel Nguyen (15,066), Slovak Samuel Piasecky (15,033), Nemec Sebastian Krimmer (14,966), Ukrajinec Oleg Vernjajev (14,966) in Švicar Nills Haller (14,900).

Petkovšek ima v svoji bogati zbirki ob dveh svetovnih naslovih (2007, 2005) in enem srebru s SP (2002) tudi že osem kolajn s prvenstev stare celine, od tega kar štiri zlate (2008, 2007, 2006, 2000), tri srebrne (2009, 2002, 1998) ter eno bronasto (2005). Glede na to, da je zadnjo kolajno osvojil leta 2009 v Milanu, si letos spet želi stopiti na zmagovalni oder.

Na zadnjem prvenstvu lani v Berlinu si je v kvalifikacijah prav tako s prvo oceno rutinirano pritelovadil finalni nastop, kjer pa je nato napadel na vse ali nič in po napaki z osmim mestom ostal brez tako želenega petega evropskega naslova. Tokrat rad poudarja, da ne bo za vsako ceno lovil petega evropskega naslova, ampak bo zadovoljen že s kolajno.

Ker je imel v četrtek Petkovšek prvo oceno kvalifikacij, je žreb določil, da bo v finalu nastopil peti po vrsti. V Berlinu je kot najboljši v kvalifikacijah nato moral tudi prvi na orodje, kar je vedno nehvaležna naloga, saj ni prostora za taktiko. Tokrat pa mu je bil žreb nekoliko bolj naklonjen.

Že v kvalifikacijah sta iz nadaljnjega boja izpadla dva velika tekmeca slovenskega asa za kolajne, ki ju je sam izpostavil kot ena najbolj nevarnih. Francoz Yann Cucherat je med sestavo tako grdo padel z orodja, da je gledalcem v dvorani zastal dih, a je bilo k sreči z njim vse v redu. V finale se ni uspelo prebiti niti Romunu Marcelu Berbecarju. Poleg omenjenih dveh pa je zunaj finala ostal tudi nizozemski zvezdnik Epke Zonderland.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.