Šport
0 ogledov

Petkovšek z nižjo izhodiščno oceno

Mitja Petkovšek je brez težav ugnal okrnjeno konkurenco. Žurnal24 main
Slovenski telovadci so v četrtek uspešno nastopili v kvalifikacijah svetovnega pokala in si pribojevali kar osem finalnih nastopov.

Očitno je, da si je le en teden po končanem SP v Nemčiji večina najboljših telovadcev in telovadk, med njimi tudi slovenski as na drogu, svetovni in evropski podprvak Aljaž Pegan, vzela nekaj odmora. Mitja Petkovšek se je danes v kvalifikacijah predstavil s kar sedem desetink točke lažjo sestavo na bradlji (16,1 točke) kot denimo v finalu SP, a kljub temu pometel s konkurenco. Ocena 15,9 točke je bila več kot dovolj za najvišjo oceno kvalifikacij. "Mislim, da mi tudi za finale v vajo ne bo treba dodajati težin, saj je takšna ob lepi izvedbi (danes sem 'zalimal' tudi seskok) povsem dovolj," je s Češkega sporočil 30-letni Ljubljančan.

Slovenski telovadci – na Češko so odpotovali še Sašo Bertoncelj, Alen Dimic, Rok Klavora in Žiga Šilc – so prišli do skupno osmih finalov. Bertoncelj ima kljub slabši izvedbi sestave na konju z ročaji drugo oceno kvalifikacij (14,45), Dimic je med nastopom na konju padel z orodja (12,3), zato pa se je bolj izkazal na bradlji (šesta ocena kvalifikacij, 14,25)  in drogu (druga ocena kvalifikacij, 14,5). Dobro sta nastopila tudi najmlajša dva člana reprezentance. Klavora ima peto oceno (14,1) na parterju in sedmo (14,15) na preskoku, Šilc pa osmo (13,65) na parterju in šesto (14,425) na preskoku. V petek popoldne bodo na sporedu finali na parterju, konju z ročaji in krogih, v soboto pa se bodo telovadci pomerili še v finalih na preskoku, bradlji in drogu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.