Šport
5623 ogledov

Petkratna olimpijska prvakinja pri 23 letih končala kariero

missy franklin Epa
Ameriška šampionka si želi življenja brez bolečin.

Nekdanja svetovna in olimpijska plavalna prvakinja Missy Franklin iz ZDA je oznanila, da pri 23 letih končuje svojo tekmovalno kariero. Razlog za slovo od plavalnih bazenov je kronična poškodba ramena.

"Gre za eno najtežjih odločitev v mojem življenju. Pripravljena sem na življenje brez bolečin in napornih treningov, pred menoj pa so novi izzivi. V prvi vrsti se želim poročiti in nekega dne postati mati," je med drugim v pismu, ki ga je objavil ESPN, zapisala Franklinova.

Ameriška plavalka je v polnem sijaju zablestela na poletnih olimpijskih igrah v Londonu 2012, ko je osvojila štiri zlate in eno bronasto kolajno, v Rio de Janeiru štiri leta kasneje pa je osvojila še eno odličje najbolj žlahtnega leska. Na svetovnih prvenstvih je osvojila enajst zlatih, dve srebrni in tri bronaste kolajne.

missy franklin | Avtor: Instagram Instagram
Franklinova je po večmesečnih kroničnih bolečinah januaja in februarja 2017 prestala operaciji na levi in desni rami. Po dolgotrajni rehabilitaciji se je znova posvetila treningu, vendar bolečina ni izginila. "Počasi sem postajala jezna. Ali naj ne bi operacija pomagala? Pričakovala sem, da se bom lahko znova zaljubila v ta športa," je zapisala 23-letnica, ki se je v želji po vrnitvi celo preselila v drugo zvezno državo in preizkusila več različnih metod treninga. A vse zaman.

"Želela sem si povratka, želela sem dokazati, da sem borka in da zmorem. Verjela sem, da mi bo uspelo. Bolečina je postala neznosna. Večkrat tedensko sem hodila na terapije in trenerji so mi na vse načine pomagala čez trening. Vsak trenutek, ko ga nisem preživela na treningu, sem posvetila počitku, rehabilitaciji in hlajenju z ledom. Nič ni pomagalo."

Ko tudi druge terapije niso borodile sadov, ji je stroka predlagala novo operacijo. "Ko sem slišala to besedo, sem se zlomila. Poznala sem odgovor: ne! Preveč in predolgo sem trpela. Nisem mogla še enkrat čez vse to, brez zagotovila, da bo bolje. Molila sem, molila in molila. Ko mi je zaročenec dejal, da bo podprl vsako mojo odločitev, se je vse razjasnilo. Plavanje je bilo velik del mojega življenja, vendar to ni vse. Še vedno imam sanje, želje in ambicije. Potrebovala sem dolgo časa, da sem izrekla besede: 'Odhajam v pokoj.' Dolgo, dolgo časa. Zdaj sem pripravljena."

Komentarjev 2
  • Isla_Goodman 10:22 21.december 2018.

    Prejšnji mesec sem zaslužil 32497 $ z uporabo spletnega najučinkovitejšega od treh do petih ur na mojem prenosnem računalniku in to je bilo tako čisto, da po mojem mnenju nisem mogel sprejeti kot verodostojno, če prej ne rabim te spletne ...prikaži več strani. če tudi vi hočete zaslužiti to vrsto ogromnega denarjaa, p0tem pridi in postanite del nas. to internetno spletno stran na spletu ........... ..... >>>>>>>>> www.Internet43.Com

  • Pepe007 11:16 20.december 2018.

    Pametno. Zakaj si škodovati?