Šport
3 ogledov

Petra in Katja na sprint pri –14°C

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Konec tedna bomo držali pesti za Katjo Višnar in Petro Majdič na tekmah v Otepääju, kjer se bodo temperature spustile do 14 stopinj Celzija pod ničlo. Petra je že tako ali tako imela težave s prehladom.

Konec tedna se bo karavana svetovnega pokala v smučarskem teku preselila v Estonijo, v Otepääju bosta slovenske barve zastopali le Petra Majdič in Katja Višnar. Slednja bo nastopila le na nedeljskem sprintu v klasični tehniki, Majdičeva pa bo startala tudi na sobotni desetkilometrski klasični preizkušnji. Slovenska ekipa je že v Estoniji, kjer vladajo prave zimske razmere, kar je potrdil tudi trener Ivan Hudač. "Ozračje se ohlaja. Napoved za soboto je, da se bodo temperature gibale okoli osem stopinj pod lediščem, v nedeljo pa naj bi padle celo do minus 14," je povedal Hudač.

Takoj po koncu tekem svetovnega pokala bodo Otepää zasedli mladinci, saj imajo od 26. do 31. januarja na sporedu svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. Zato so prireditelji traso za tek na novem stadionu Tehvandi povsem obnovili. "Celoten kompleks je zgrajen na novo. Imamo zelo dobre razmere za delo, tudi za servisne ekipe je poskrbljeno vrhunsko. Kar se tiče samih prog, pa so naredili eno od najtežjih v klasični tehniki na razdalji. Spremenili so tudi traso za sprintersko tekmo, kjer je pri dekletih ostal samo en vzpon ter zelo dolga ciljna ravnina," je še povedal Hudač.

Napoved za soboto je, da se bodo temperature gibale okoli osem stopinj pod lediščem, v nedeljo naj bi padle celo do –14.
Ivan Hudač

Majdičeva in Višnarjeva sta že testirali smuči. "Petra je bila ves teden prehlajena, stanje pa se je popravilo šele včeraj. Danes smo prvič preizkusili organizem na treningu z nekaj hitrejšimi odseki in mislim, da je stanje tako, da se ni treba bati. Težko pa ocenim, kakšne bodo posledice jutrišnje tekme za nedeljsko, saj je bila Petra tako rekoč skoraj ves teden brez treninga," je o zdravstvenem stanju najboljše slovenske tekačice povedal Hudač. V soboto se bo vse skupaj začelo ob 11.15 s tekmo tekačic na 10 kilometrov v klasični tehniki. V nedeljo bodo kvalifikacije za sprint v klasiki na sporedu že ob 9.15, izločilni boji pa se bodo začeli dve uri pozneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.