Šport
31 ogledov

Petra in Primož želita pomagati mladim

Petra Majdič. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
SZS je v četrtek na Ljubljanskem gradu pripravila sprejem za Petro Majdič in Primoža Peterko, ki sta po koncu letošnje zime sklenila športno pot.

Petra Majdič, najuspešnejša slovenska smučarska tekačica v zgodovini, in Primož Peterka, najboljši slovenski skakalec doslej, sta po minuli sezoni sklenila tekmovalni poti. Na Ljubljanskem gradu jima je Smučarska zveza Slovenije (SZS) pripravila sprejem, se jima zahvalila za vse lepe trenutke in sklenila tudi dogovor za sodelovanje v naslednjih letih.

"Za mano je korak v življenju, ki sem ga hitro in z lahkoto naredila. Upam, da bo tudi nadaljevanje tako razburljivo, kot je bilo na tekaških smučeh. Se že zelo veselim vsega, kar je pred mano na drugi življenjski poti. Prav tako pa upam, da bodo športniki za nama imeli možnost, da še naprej pomagajo po svojih sposobnostih v športu, v katerem so pustili pečat," je povedala Majdičeva.

"Hvala vsem, ki so mi od otroštva naprej pomagali na športni poti. Bil sem vrhunski športnik in upam, da bova s Petro, ki je še vedno vrhunska tekmovalka, dobila priložnost, da pripomoreva k razvoju mladih bodočih talentov, najinih naslednikov," je dodal Peterka. Predsednik države Danilo Türk ju je pred tem na Brdu pri Kranju povabil na kosilo, na katerem je bilo še nekaj vodilnih mož zveze.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Matija Vojsk, direktor SZS, je s Peterko in Majdičevo podpisal dogovor o sodelovanju v prihodnje; oba bosta ambasadorja svetovnega prvenstva (SP) leta 2017 v nordijskih disciplinah v Planici, o čemer bo Mednarodna smučarska zveza odločala prihodnje leto v Južni Koreji.

"S Petro Majdič in Francijem Petkom ter tudi s Peterko bomo sodelovali pri promociji SP. Želimo si tudi, da bosta ostala od tega trenutka še naprej povezana s SZS. Peterka bo med drugim začel sodelovati pri snemanju oddaj o smučanju. Olimpijski komite Slovenije jima bo letos podelil najvišje priznanje – častno listino ter pomagal pri prehodu iz aktivne kariere v nadaljnje življenje," je napovedal Vojsk.

"Imela sta neverjetni karieri, saj smo bili priča poti najboljše smučarske tekačice in skakalca doslej pri nas, karieri pa sta bili povsem različni. Peterka jo je začel kot mladinec in je takoj poletel v nebo, Majdičeva pa se je počasi vzpenjala in prav ob zaključku prišla do najboljših izidov v svetovnem merilu. Oba bisera sta napravila velik pomik v svojih panogah, kar zavezuje SZS in druge, ki delamo v športu," je povedal minister za šolstvo in šport Igor Lukšič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.