Šport
8 ogledov

Petra nezadovoljna z 20. mestom

Majdičeva bo tolažbo iskala na nedeljskem sprintu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ženski smučarski tek v klasiki na 10 kilometrov v Davosu je dobila Björgnova. Druga je bila Kowalcyzkova, tretja Johaugova, Majdičeva pa je bila 20., s tem rezultatom po koncu tekme pa ni bila zadovoljna.

Majdičeva ni tekla najbolje že od začetka, na prvem vmesnem času na 1,6 kilometra pa je zaostajala že dobre pol minute. Zaostanek se je v nadaljevanju le večal in na polovici proge, kjer je Petra zaostajala že več kot minuto, je postalo jasno, da se Brinjčanka tokrat ne bo potegovala za najvišja mesta.

Petra ima v teh pogojih vedno težave. Že jutri je lahko slika povsem drugačna.
Ivan Hudač

S progo, ki leži na najvišji nadmorski višini izmed vseh v svetovnem pokalu, pa je suvereno opravila letos najboljša tekačica sezone Marit Björgen, ki je na koncu slavila s pol minute prednosti pred najhujšo konkurentko Poljakinjo Justyno Kowalczyk. Družbo na stopničkah je najboljšemu dvojcu v letošnji sezoni delala Norvežanka Therese Johaug.

Kazahstanski smučarski tekač Aleksej Poltranin (40:03,5) je zmagal na 15-kilometrski preizkušnji za svetovni pokal v Davosu. V klasični tehniki je drugo mesto osvojil vodilni v skupnem seštevku Rus Aleksander Legkov (+0,9), tretji pa je bil Čeh Lukaš Bauer (+4,0). Slovenci niso nastopili. Poltranin je po rojaku Vladimirju Smirnovu, ki je med leti 1992 in 1998 zmagal na 23 tekmah svetovnega pokala, prvi Kazahstanec, ki se je po 12 letih prebil na zmagovalne stopničke med smučarji tekači.

Petrin trener Ivan Hudač po tekmi razumljivo ni bil zadovoljen. "Pričakovali smo več, prav nihče ne more biti zadovoljen s tem rezultatom. Zadovoljna ni niti Petra sama, niti jaz kot trener, niti serviseriji. Današnji pogoji za tekmo so bili zelo težki, saj je pred tekmo še močno snežilo, nato pa se je smučina omehčala zaradi novega snega. Petra se v teh pogojih ni znašla, iz sebe ni znala iztisniti tistega kar premore. V teh pogojih ima sicer vedno težave, saj je njena tehnika bolj na moči in zdrsu, kar pa tu ne prinaša prednosti. A rezultat sedaj je, kakršen je. Že jutri je lahko slika povsem drugačna."

Ovrgel pa je ugibanja o tem, da je Majdičeva tokrat imela slabo pripravljene smuči. "Glede samih smuči lahko rečem, da so bile pripravljene zelo dobro. Pogoji so bili danes drugačni na začetku in proti koncu proge, tako da so bile nekje hitrejše ene, nekje druge tekmovalke.  Mi smo imeli povsem primerljive smuči in v tem ni bilo nobene težave."

Tek na 10 KM (Ž), končni vrstni red:

1. Marit Björgen (NOR) 29:31,6
2. Justyna Kowalczyk (POL) +29, 3
3. Therese Johaug (NOR) + 39,1
4. Aino Kaisa Saarinen (FIN) + 1:37,3
5. Marianna Longa (ITA) + 1:39,9
6. Masako Ishida (JAP) + 1:41,1
7. Marte Elden (NOR) + 1:44,9
...
20. Petra Majdič (SLO) +2:37,6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.