Šport
16 ogledov

Petra ni huje poškodovana

Žurnal24 main
Za smučarskimi tekačicami je peta preizkušnja Tour de Skija. Slovenka Petra Majdič je šestnajst kilometrov dolgo preizkušnjo končala na drugem mestu. Zmagala je Italijanka Arianna Follis.

Po tekmi so se razširile informacije o poškodbi Petre Majdič. Preverili smo jih v slovenskem taboru, kjer so nam dejali, da z njeno stegensko mišico, ki si jo je rahlo poškodovala v Pragi, ni nič pretirano narobe in da bo nadaljevala tekmovanje.

Italijanka Arianna Follis (34:34,8) je zmagovalka pete tekme smučarskih tekačic na turneji Tour de Ski. Drugo mesto na 16 kilometrov v prosti tehniki v Dobiaccu je osvojila Slovenka Petra Majdič (+3,4), tretja pa je bila Poljakinja Justyna Kowalczyk (+4,1). Druga slovenska predstavnica Vesna Fabjan je tekmo končala na 32. mestu (+4:21,5). Majdičeva je po današnji preizkušnji prešla tudi na drugo mesto v skupni razvrstitvi Toura.

V četrtek bo v Dobiaccu na sporedu klasični tek, moški se bodo ob 12.45 podali na deset kilometrov, ženske pa bodo ob 15.30 tekle na pet kilometrov.

"Za mano je fantastičen dan, kljub težavam s poškodbo stegenske mišice, ki sem jo staknila po sprintu v Pragi, tako da sem danes tekla s prevezo. Danes sem šla taktično v tek, tri zasledovalke smo se dogovorile, da bomo ujele Saarinenovo in to nam je tudi uspelo. Finka je šla na polno in hitro plačala davek, ko je precej proge pretekla sama. Na zadnjih 3,5 kilometra smo šle vsaka po svoje, ko so se enkrat začeli vzponi. Potem sem jim pripravila majhno presenečenje, pobegnila in takrat je nastala tudi tista 'luknja'. Morda edina napaka, ki sem jo naredila, je, da sem začela finiš kakšen kilometer prehitro, je pa res, da me potem tekmice verjetno niti ne bi spustile toliko naprej. Še vseeno, drugo mesto je zame fantazija," je povedala Majdičeva, ki meni, da bo v četrtek glavna konkurentka za zmago v klasiki Poljakinja Kowalczykova.

Moško preizkušnjo v Dobbiacu je dobil norveški smučarski tekač Petter Northug (1:25:38,0). Drugo mesto je na 36 kilometrov v prosti tehniki osvojil Švicar Dario Cologna (+0,4), tretji pa je bil Šved Marcus Hellner (+0,8). Norvežan je s Švicarjem in Švedom opravil v ciljnem sprintu, kjer ni imel prave konkurence. Slovenci na Touru ne nastopajo.

Zasledovalno, 16 km (Ž):

1. Arianna Follis (Ita) 34:34,8
2. Petra Majdič (Slo) + 3,4

3. Justyna Kowalczyk (Pol) + 4,1
4. Aino Kaisa Saarinen (Fin) + 27,6
5. Marianna Longa (Ita) + 2:00,9
6. Alena Sidko (Rus) + 2:02,0
7. Riita-Liisa Roponen (Fin) + 2:03,7
8. Olga Savijalova (Rus) + 2:04,1
9. Kristin Stoermer Steira (Nor) + 2:07,7
10. Vibeke W. Skofterud (Nor) + 2:43,4
...
32. Vesna Fabjan (Slo) + 4:21,5

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.