Šport
19 ogledov

Petra: "Tekla sem vrhunsko"

Žurnal24 main
Slovenski smučarski tekačici Vesna Fabjan in Petra Majdič sta na tekmi svetovnega pokala v Düsseldorfu osvojili četrto mesto na ekipnem sprintu.

Nemški organizatorji so v Düsseldorfu pripravili prvo letošnje tekmovanje v ekipnem šprintu. Slovenci smo imeli na štartu eno ekipo s Petro Majdič in Vesno Fabjan. Izmenično sta naši najboljši tekmovalki odtekli po tri kroge dolžine 0,8 m. Na izredno lahki progi, skupna višinska razlika znaša vsega osem metrov, sta slavili Italijanki (Magda Genuin, Arianna Follis), drugo mesto sta zasedli Švedinji (Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk), tretji pa sta bili Norvežanki (Celine Brun-Lie, Maiken Caspersen Falla).

Tik za zmagovalnim odrom pa sta se uvrstili Slovenki. Vrhunsko sta nastopili že v polfinalu in se suvereno uvrstili v finalne boje. Pri 11 stopinjah Celzija sta se ob brežini reke Ren tudi v finalu dobro znašli, veliko časa pretekli v ospredju, v finišu pa je Vesna Fabjan iztržila četrto mesto, ter tako znova poskrbela za vrhunsko uvrstitev.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Glavni trener Ivan Hudač je bil z uvrstitvijo razumljivo zadovoljen: "Cilj za današnjo tekmo je bila uvrstitev med četrtim in šestim mestom. To sta Petra in Vesna izpolnili. Bile so tudi možnosti za stopničke, a je bila konkurenca premočna. Obe sta tekli fenomenalno. Petra je imela v kvalifikacijah med vsemi najboljši čas. Pred zadnjo ravnino se je Vesna pojavila na četrtem mestu, nisem videl, kaj se je zgodilo. Nato sledi kratka razdalja ter hitra proga, tako da ni bilo možnosti prebiti se na stopničke."

"Sobotna tekma ni bila to, kar sem bila sposobna, tako sem šla danes z željo to dokazat. Bila je nenormalno hitra proga, to je bil najhitrejši šprint v zgodovini Düsseldorfa. Tista punca, ki je bila najbolj spočita in najbolj našprintana, je imela možnosti. To se je tudi videlo na rezultatih. V ospredju so bile mlade tekmovalke, tiste izkušenejše, ki nastopamo tudi na distanci, pa ne. Danes sem bolj pomirjena, saj sem tekla vrhunsko. Dosegla sem tudi najboljše čase v polfinalu. To mi daje samozavest pred nadaljnjimi tekmami in potrditev, če bi bilo vse normalno, bi bila spredaj," je po tekmi dejala Petra Majdič.

Düsseldorf,  ekipni sprint:

- ženske:

1. Italija (Magda Genuin, Arianna Follis)

2. Švedska (Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk)
3. Norveška I (Celine Brun-Lie, Maiken Caspersen Falla)
4. Slovenija (Petra Majdič, Vesna Fabjan)
5. Nemčija I
6. Rusija I
...
- moški:

1. Rusija I (Nikolaj Petuhov, Aleksej Morilov)
2. Norveška I (Eirik Brandsdal, Anders Gloeersen)
3. Švedska II (Robin Bryntesson, Bjoern Lind)
4. Švica I
5. Rusija II
6. ZDA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.