Šport
10 ogledov

Petra tretja in skupno druga!

Petra Majdič je letos na Tour de Skiju že dvakrat zmagala. (Foto: EPA)
1/5
Žurnal24 main
Petra Majdič je na šesti tekmi Tour de Skija osvojila tretje mesto in v skupnem seštevku ostala druga. Zmagala je Justyna Kowalczyk, ki je s tem prevzela vodstvo v skupnem seštevku turneje.

Slovenska športnica leta 2009 Petra Majdič se je na sredini zasledovalni tekmi v skupnem seštevku Tour de Skija povzpela na drugo mesto. Tega je obdržala tudi po četrtkovi preizkušnji na pet kilometrov. Z zaostankom 14,8 sekunde za zmagovalko Poljakinjo Justyno Kowalczyk je na šesti tekmi turneje osvojila tretje mesto. Pred njo je končala še Finka Aino Kaisa Saarinen (+11,6). Druga Slovenka na tekmi Vesna Fabjan je preizkušnjo končala na 38. mestu (+1:20,3) in v nadaljevanju turneje ne bo več nastopala.

"Današnja tekma je bila hitra, vse smo šle na polno že od starta. Justyna je preprosto rojena za pet kilometrov. Ker ne tečem veliko v štafeti, mi pet kilometrov ne leži tako, zato današnja preizkušnja zame ni bila najlažja. Servis je znova pripravil odlične smuči, s katerimi sem spet lahko tekla hitro. Jutri se bom predvsem osredotočila na počitek in šele nato pride razmislek o tekmah, ki še sledijo za vikend," je po tekmi povedala Majdičeva, ki ima še naprej težave z bolečinami v nogi.

S tekmo sem kar zadovoljna, glede na to, da je šlo za klasično tehniko, sem pa s to tekmo zaključila za nastopi na Touru. Utrujenost se že kar pozna, tako da bom izpustila tudi naslednjo tekmo svetovnega pokala v Estoniji.
Vesna Fabjan

Trener slovenske reprezentance Ivan Hudač verjame, da bo Petra v skupnem seštevku končala vsaj v prvi trojici. "V zmago ne moremo verjeti, ampak si je lahko le želimo. Če bomo vse tekme do konca oddelali maksimalno dobro, bomo imeli možnost tudi za to." Do konca turneje sta še dve tekmi. Po petkovem prostem dnevu je v soboto v Val di Fiemmeju tekma 10 kilometrov v klasiki, v nedeljo pa še v prostem slogu na devet kilometrov z dolgim ciljim vzponom.

V moški konkurenci je bila šesta tekma turneje že zgodaj popoldne. Šved Daniel Rickardsson (23:14,5) je zmagal prvič v karieri. Drugo mesto je na 10 kilometrov v klasični tehniki osvojil Čeh Lukaš Bauer (+1,7), tretji pa je bil Norvežan Petter Northug (+6,2). Slednji vodi v skupnem seštevku in ima 20 sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem.

Tour de Ski, šesta tekma, 5 km klasika (Ž):

1. J. Kowalczyk (Pol) 12:37,6
2. A. Kaisa Saarinen (Fin) +11,6
3. P. Majdič (Slo) +14,8
38. V. Fabjan (Slo) +1:20,3

Tour de Ski, skupni seštevek (po šesti tekmi):

1. J. Kowalczyk (Pol) 1:27:32,8
2. P. Majdič (Slo) +14,1
3. A. Follis (Ita) +23,2
32. V. Fabjan (Slo) +5:37,7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.