Šport
23 ogledov

Petra z bronom zlatega odtenka

Petra Majdič je na SP v nordijskem smučanju osvojila bron v sprintu v prosti teh
1/5
Reuters
Petra Majdič je v četrtek prišla do svoje tretje kolajne na velikih tekmovanjih. Na svetovnem prvenstvu v Oslu je bila tretja v sprintu prostega sloga in takole pozirala s svojo kolajno.

Svoje zadnje veliko tekmovanje v karieri je Petra Majdič začela veličastno. Na sprintu v prosti tehniki je v četrtek dosegla bronasto kolajno in po novem velikem dosežku hitela razlagat: "Ivan Hudač je eden najboljših trenerjev na svetu! Najprej me je motiviral, da letos sploh še nastopam, potem pa me je uspel pred SP čudežno prepričati, da bom, če grem tukaj na nož,  osvojila kolajno. Glede treningov zna psihično prisluhniti tekmovalcu."

 
Nora tekma
Doljanka je bila zaradi utrujenosti pred Oslom v napovedih bolj skromna, pa tudi prosta tehnika ji ni pisana na kožo. "Na velikih tekmovanjih žal nekaj šteje le kolajna. Zavedam se, da bi lahko bila še bolj agresivna, tako kot recimo nekatere druge tekmovalke. Danes je bila res nora tekma," je vtise s prizorišča strnila 31-letna šampionka, ki bo sobotno zasledovalno tekmo na 15 kilometrov najverjetneje izpustila, da si nabere novih moči. 

"Dajte mi pot v vzponih"
Na ozki progi so si nekatere tekmovalke dovolile preveč. Tako se je denimo ena glavnih favoritinj za zmago Kikkan Randall iz ZDA zaradi padca poslovila že v četrtfinalu. Petra je občutke s proge opisala takole: "Še vedno imam preveč spoštovanja pred tekmovalkami. Saj vidite, da po navadi med prerivanjem potegnem ta kratko. Danes sem se počutila izjemno močno, sploh pri vzponih. Rekla sem si 'samo dajte mi prostor v vzponih!'"

Drammen nerealna slika
Ponosna nosilka brona je za konec pojasnila še slabe rezultate na generalki v Drammnu: "Tam je bil čisto drugačen profil proge, ki je narejen posebej za sprinterke, tukaj v Oslu pa smo na račun prišle tudi druge tekmovalke."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.