Šport
17 ogledov

Petro in skakalce sprejeli v Ljubljani

1/14
Žurnal24 main
Bronasti skakalci (Kranjec, Tepeš, Prevc, Damjan) in bronasta tekačica Petra Majdič so bili v torek deležni prisrčnega sprejema pred ljubljanskim Magistratom, kjer se je zbralo približno 500 živih duš.
Saj zlato ni le za okoli vratu. Lahko ga nosimo tudi okoli prsta ali roke.
Petra Majdič

Čeprav se skakalci na nobeni tekmi svetovnega pokala v tej sezoni prvim trem mestom niso niti približali, so bili po tekmi v Oslu vsi štirje dobitniki bronaste kolajne prepričani, da jim ta ne bi ušla niti ob izpeljani 2. seriji. "Mislim, da smo bili vseeno sposobni priti na tretje mesto. Predstavljam si, da bi nekatere reprezentance pogorele v preveliki želji po uspehu. Osebno bi me zadovoljila že uvrstitev do 5. mesta," je povedal Jurij Tepeš, ki tale bron iz Osla vrednoti višje kot denimo naslov mladinskega podprvaka izpred štirih let. Ljubljančan Jernej Damjan je bil z izjavo celo bolj drzen: "Počutili smo se zelo močne, kot ekipa. Tiste štiri točke do Norvežanov pa res niso bile videti veliko, tako da je bilo dosegljivo tudi 2. mesto, zakaj pa ne. Po drugi strani priznam, da sem začutil veliko olajšanje v smislu 'okej, jo že imamo, ne bo se več treba truditi'." Najmlajši član ekipe Peter Prevc je s prstom pokazal nase: "Glede na to, da sem jaz s prvim skokom podaril vsaj 10 metrov, bi verjetno to tretje mesto na koncu vendarle ubranili." Najizkušenejši mož Robert Kranjec prav tako ni skoparil s samozavestjo: "Proti koncu prvenstva smo formo le stopnjevali. Ne vem, zakaj pa konec koncev ne bi bili kar drugi. Dobro, Avstrijci so pokazali, da so razred zase, a Norvežani so imeli dva šibka člena. Na srečo ne bomo nikoli izvedeli."

Olimpijska kolajna nima konkurence
Petra Majdič je dala bronu z olimpijskih iger v Vancouvru in odličju iz Osla različno težo: "Hja, tista s polomljenimi rebri je le nekaj posebnega. Je pa res, da je bilo takrat vse podrejeno vrhunski uvrstitvi; štiri leta trdega dela. Tukaj niti sami nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo, prosta tehnika ni moja priljubljena." Srebrna s Sappora in bronasta iz Osla je na vprašanje povezovalca programa, ali kani na prihodnjem svetovnem prvenstvu čez dve leti v dolini Fiemme dopolniti zbirko kolajn, odgovorila takole: "Saj zlato ni le za okoli vratu. Lahko ga nosimo tudi okoli prsta ali roke." Mar Dolanka namiguje na poroko?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.