Šport
17 ogledov

Petrović in Moreno okrepitvi ACH

ACH Volley Boštjan Tacol
Vodstvo odbojkarskega kluba ACH Volley je te dni podpisalo enoletni pogodbi s srbskim blokerjem Borislavom Petrovićem in z brazilskim podajalcem Carlosom Henriquejem Morenom. S tem sta v ekipi, ki bo tudi v prihodnji sezoni zasledovala visoko zastavljene cilje, zapolnjeni dve pomembni igralni mesti z novimi močmi.

Jedro lanske ekipe ostaja enako, dokončna sestava pa še ni zaključena, saj ta hip na odbojkarskem trgu potekajo najbolj intenzivna pogajanja. Borislav Petrović je 24-letni, 201 cm visok srbski odbojkar, ki se z odbojko ukvarja že trinajst let, klubske izkušnje pa je od leta 2004 do 2011 najprej nabiral v OK Vojvodina, minulo sezono pa se je kalil v francoskem evroligaškem klubu Stade Poitevin VB Pro (Poitiers Volley), s katerim se je prebil v drugi krog Lige prvakov, v francoskem državnem prvenstvu pa je osvojil drugo mesto.

"Prve odbojkarske korake sem naredil v mojem rojstnem mestu Vukovarju, od koder smo se leta 1998 preselili v Novi Sad. Od takrat naprej se z odbojko aktivno ukvarjam. Bil sem član vseh selekcij OK Vojvodine do leta 2011, ko sem se preselil v francoski Poitiers. Od leta 2009 sem tudi član srbske reprezentance, za katero sem igral prav tako v vseh njenih selekcijah, od kadetov do seniorjev," je ob podpisu pogodbe dejal novi član ACH Volleyja Petrović.

"Dela v ACH Volleyju se iskreno veselim, saj želim nadaljevati uspešno kariero in tudi igralsko napredovati. Z ACH Volleyjem želim tudi v novi sezoni potrditi primat tega odličnega kluba v državi, povrniti prvo mesto kluba v srednjeevropski ligi in si priboriti vstopnico za finalni turnir evropske Lige prvakov. Oranžne zmaje sem sam izbral tudi zato, ker klub slovi po odlični organizaciji. Prepričan sem, da lahko tudi s svojim delom in trudom pomagam klubu k uresničevanju še višjih ciljev," je še pristavil.

Carlos Henrique Moreno je 32-letni in 192 cm visok podajalec, ki prihaja iz brazilskega Sao Paula. Izhaja iz precej velike, odbojki, kot pravi, že od nekdaj zapisane družine. Njegov oče, Antonio Carlos Moreno je bil tudi kapetan brazilske odbojkarske reprezentance, s katero je bil udeleženec kar štirih olimpijskih iger od leta 1968 do 1980. Carlos Herique Moreno torej nadaljuje po očetovih stopinjah, njegova pot pa ga pelje od Brazilije preko Amerike v Evropo. Minuli sezoni je igral za francoski Narbonne Volley, pred tem pa je igral v Grčiji in na Portugalskem.

"Izredno sem vesel podpisa pogodbe z izjemno uspešnim ACH Volleyem. Zame je čast, da sem dobil priložnost igrati za klub s takšno tradicijo zmagovanja. Resnično se veselim priložnosti, da tudi sam prispevam veliko k novim zmagam in k uresničevanju zelo visokih klubskih ciljev," je ob podpisu pogodbe dejal Moreno.

"Borislav Petrović, za katerega so si strokovnjaki enotni, da je velik borec, odličen srednji bloker, ki ga še posebej krasi višina skoka v bloku, je za ACH Volley izjemno pomembna pridobitev in okrepitev na poziciji, ki je bila v minuli sezoni zaradi poškodbe Matevža Kamnika precej oslabljena. Ob izkušenih Milanu Rašiču in Mateju Vidiču smo s Petrovićem tako naredili pomemben korak k zapolnitvi tega igralnega mesta," je ob podpisu pogodb dejal športni direktor in podpredsednik upravnega odbora Aleš Jerala.

"Enako velja tudi za Carlosa Henriqea Moreno, ki bo s svojimi izkušnjami igralca na velikih tekmovanjih ter s svojim temperamentom dejansko velika pridobitev za klub in ekipo v prihodnji sezoni. Ekipa, kajpada, v celoti še ni sestavljena, tako da dokončnega seznama tistih, ki bodo v prihodnji sezoni branili barve oranžnih, še nimamo," je še pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.