Šport
25 ogledov

Phelps napovedal konec kariere

Plavalec Michael Phelps ta vikend uživa na igrah v Vancouvru. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Športnik, ki je te dni v središču pozornosti v Vancouvru, ni eden od udeležencev zimskih iger, temveč dobitnik osmih olimpijskih zlatih kolajn iz Pekinga, Michael Phelps. Napovedal je konec kariere.

Dobitnik največ olimpijskih kolajn v zgodovini, ameriški plavalec Michael Phelps, si je vzel pet dni počitnic za ogled nekaterih dogodkov na olimpijskih igrah v Vancouvru (hokeja in hitrostnega drsanja). Vzel si je tudi čas za novinarje in napovedal, da bo kariero končal po koncu naslednjih olimpijskih iger v Londonu leta 2012. "Že pred časom sem si rekel, da ne bom plaval dlje kot do 30 leta starosti in tako res ne bom plaval po 30. letu," je dejal danes 27-letni plavalec, ki si je priboril že 14 olimpijskih kolajn (pet več kot kdorkoli).

Že pred časom sem si rekel, da ne bom plaval dlje kot do 30 leta starosti.
Michael Phelps

Phelps na igrah v Londonu niti ne namerava ciljati na toliko kolajn kot v Pekingu, saj naj bi nastopil v le petih, največ šestih individualnih disciplinah. Športniki sicer napovedi o koncu kariere večkrat prelomijo, a pravijo, da Michael Phelps ni Brett Favre in njemu res gre verjeti. Glede na njegove dosedanje uspehe, predanost plavanju in predispozicijam pa ne gre dvomiti, da ne bi bil uspešen tudi na olimpijskih igrah leta 2016.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.