Šport
1 ogledov

Phil Ivey dobil lastno poker sobo

(Foto: pokereagles.com) Žurnal24 main
Govorice o tem, da naj bi eden najboljših in najbolj vsestranskih pokerašev te generacije Phil Ivey, dobil svojo poker sobo po zgledu Bobby's Room, očitno niso bile iz trte zvite

Te dni je namreč marsikaterega igralca iz Vegasa ali okolice v nabiralniku presenetilo vabilo, ki igralce vabi na prav posebno otvoritev Iveyeve poker sobe v hotelu Aria. Glede na to, da med lasvegaškimi hoteli in igralnicami vlada precejšnje rivalstvo, so se pred meseci vsi spraševali, kakšnih prijemov se bodo za boj z uveljavljenimi tekmeci, poslužili v novem igralniško-zabaviščnem kompleksu Aria. Očitno so sedaj dobili svoj odgovor!

Odgovorni pri Arii so najprej začeli s tem, da so v svoje vrste zvabili človeka, ki je zaslužen, da je poker soba hotela Bellagio postala to, kar je. Slednji jim je povedal, kaj vse morajo narediti, da bodo privabili igralce in očitno je del njihove strategije tudi odprtje svoje lastne "high stakes" sobe, kjer bodo lahko najboljši in najbogatejši igralci sveta, skriti pred očmi javnosti, igrali za zneske, o katerih lahko preostali samo sanjamo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ker vsak tak projekt potrebuje tudi obraz in osebnost, ki ga bo predstavljala v javnosti, so se pri Arii odločili, da se povežejo s Philom Iveyem in svojo poker sobo poimenujejo kar po njem. Soba je svojo neformalno otvoritev že doživela, o čemer so se takoj razpisali številni spletni mediji, a tista prava otvoritev bo prišla na vrsto šele 22. maja, ko bo na sporedu tudi prav poseben otvoritveni turnir, ki pa je namenjen le redkim izbrancem.

Če se sedaj vrnemo k povabilom (na fotografiji levo), ta so bila poslana le redkim srečnežem, ki so se znašli na pravem seznamu katere od partnerskih igralnic. Poslano jih je bilo le omejeno število, a ne zato, ker bi se organizatorji bali prevelikega navala, temveč zato, ker je vsako vabilo tudi vstopnica na poseben otvoritveni brezplačni turnir, z nagradnim skladom kar milijon dolarjev!

Če za koga morda to še vedno ni dovolj velika motivacija, da se udeleži tega turnirja, pa so organizatorji poskrbeli še za dodatni spektakel, saj ne le, da bo zmagovalec za zmago prejel kar 250.000 dolarjev, temveč se bo nato v posebnem heads-up spopadu udaril še s samim Philom Iveyem in če mu uspe premagati tudi Velikega Phila, bo ta igralec odšel domov bogatejši za pol milijona zelencev.

To pa še niti ni vse, saj bodo na turnirji nastopili tudi številni profesionalni pokeraši, ki se bodo ponašali s posebnimi glavarinami (angl. bounty), kar pomeni, da bo vsak igralec, ki bo izločil katerega od izbranih profesionalcev, na koncu v žep pospravil še dodatnih 100.000 dolarjev.

Tisti, ki najbolj poznajo lokalno lasvegaško sceno že dlje časa, pravijo, da je v zadnjem času raven storitev in dogodkov v Bellagiu začela močno upadati, za številne pa je bila kaplja čez rob prvenstvo, ki ga želijo organizirati v tem hotelu, saj naj bi bilo to sestavljeno iz samih rebuy turnirjev. Želja po spremembi je trenutno torej med velikim številom igralcev precej velika, vendar bo samo čas pokazal, ali so Aria in njeni zaposleni res pripravljeni prevzeti Bellagiovo mesto v svetu igralništva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.