Šport
179 ogledov

Pija premaguje tudi fante

Pija Šumer
1/27
Boštjan Tacol
V tokratni epizodi Žurnalove športnice vam predstavljamo Pijo Šumer. Štajerka je po številnih poškodbah smuči postavila v kot in se zdaj resno ukvarja z dirkanjem na vodnem skuterju.

V rubriko Žurnalova športnica se je tokrat prikradlo nekaj eksotike. Pija Šumer iz Slivnice pri Mariboru je po težavah s poškodbami opustila trening alpskega smučanja in se usmerila v, vsaj pri nas, redek šport – jet ski oziroma po slovensko vožnja vodnega skuterja. V Sloveniji med dekleti nima prave konkurence, še več. "Premagam tudi marsikaterega fanta, ki je po dirki sicer malo slabe volje, a to je pač šport," pravi Pija.

VIDEO: Pija o svoji karieri

Svetovna podprvakinja

Šumerjevi ni dolgčas, saj ji veliko časa pobere študij na medicinski fakulteti v Mariboru, kjer zaključuje tretji letnik, praktično ves preostali čas je podvržen dirkanju. "Nastopila sem tudi že v Združenih državah. Z menoj potujejo starši in fant, ki je obenem moj mehanik. Za uspehe na športnem področju sta najbolj zaslužna oče in mama, ki vlagata vame, me spodbujata," pravi Pija, ki je svojo prvo dirko odvozila leta 2006 na tekmovanju Alpe Adria Zagreb, največji uspeh pa Štajerka beleži iz lanskega leta, ko je na finalu dirk pod okriljem Mednarodne krovne organizacije IJSBA v Lake Havasu Cityju (Arizona) postala kar svetovna podprvakinja.

VIDEO: Pija o sebi malo drugače

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.