Šport
49 ogledov

Pijani skakalec danes olimpijski prvak

Ivan Uhov EPA
Rus Ivan Uhov je novi olimpijski prvak v skoku v višino, potem ko je v Londonu za pet centimetrov preskočil celotno konkurenco. Uhov pa je nase prvič opozoril že pred štirimi leti, ko je na mitingu v Lozani skakal povsem pijan.

Ivan Uhov, ki je v svetu postal znan po "skoku z vodko", je novi olimpijski prvak v skoku v višino. Ruski atlet je zaslovel leta 2008, ko se je znašel na vseh naslovnicah časopisov, potem ko je na mitingu v Lozani poskušal skočiti povsem pijan. Uhova so pri njegovih poskusih seveda ujeli na kamero in v trenutku je postal svetovna zvezda. "Eden od najboljših altetov, ki pa je bil tisti dan vseskozi povsem pijan," je takrat dejal eden od atletov, ki je bil ves dan v bližini Uhova.

Ne glede na omenjeni spodrsljaj je Uhov že takrat z osebnim rekordom 2,39 metra veljal za enega najbolj nadarjenih skakalcev v višino. Največjo nevarnost za njegov napredek pa je predstavljala vodka. No, zdi se, da je Uhov nato le uspel pozabiti steklenico in se povsem posvetil športu. Dokaz, da je res tako, pa je zlata olimpijska kolajna v Londonu.

Uhov je v ponedeljek s preskočenim 2,38 metra zasenčil konkurenco in za pet centimetrov preskočil prvega zasledovalca Erika Kynarda. Ob talentu in tudi ljubezni do vodke pa je Uhov poseben še po nečem. Novi olimpijski prvak je eden od redkih, ki ne nastopa v atletskih čevljih, ki so posebej namenjeni za skok v višino, temveč v atletskih čevljih za sprinterje. "Res je, pred vsako sezono pomislim, da bi zamenjal atletske čevlje, a jih do zdaj še nisem, saj mi ne ustrezajo. Le v dežju imam manjše težave," je dejal Uhov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.