Šport
39 ogledov

Pikec ni zadovoljen s prikazanim

Roni Pikec je našel tudi nekaj svetlih točk. (Foto: Fotosi.si) Žurnal24 main
Slovenski plavalci so nastope na svetovnem prvenstvu v Dubaju v 25-metrskih bazenih zaključili s 17. mestom Robija Žbogarja in 40. Nine Sovinek. Selektor Roni Pikec z nastopi ni zadovoljen.
S samimi uvrstitvami tukaj ne moremo in ne smemo biti zadovoljni, posebej po soboti, ko smo pričakovali, da bosta Peter Mankoč in Damir Dugonjič reprezentanci priplavala drugi in tretji finale.
Roni Pikec

Plavalec Gorenjske banke Radovljice Robi Žbogar je tudi v tretjem nastop na svetovnem prvenstvu v Dubaju dosegel nov osebni rekord, tokrat celo državni rekord na 200 delfin - 1:54,74 in tekmovanje končal kot 17. Olimpijina Nina Sovinek je na 200 prosto z 2:01,62 zasedla 40. mesto.

Kot vsi plavalci iz Radovljice, je tudi Žbogar na tem prvenstvu pokazal najboljšo letošnjo formo v zimski sezoni, v veliki želji po dobrem dosežku pa je na dveh obratih zapravil še boljši dosežek s katerim bi bil na pragu najboljše deseterice. Lasten osebni rekord je izboljšal za 18 stotink sekunde. "Ne morem reči, da nisem zadovoljen. Državni rekord je pač državni rekord, a želel sem si še nekaj desetink boljši dosežek, morda pol sekunde. Tako zadovoljen sem, a upal sem na še več."

Sovinkova je nanizala še en povprečen nastop. Za svojim najboljšim letošnjim izidom, doseženim nedavno na evropskem prvenstvu v Eindhovnu, je zaostala debeli dve sekundi.

Slovenski selektor Roni Pikec pa je po zadnjih slovenskih nastopih povedal: "S samimi uvrstitvami tukaj ne moremo in ne smemo biti zadovoljni, posebej po soboti, ko smo pričakovali, da bosta Peter Mankoč in Damir Dugonjič reprezentanci priplavala drugi in tretji finale. Izida obeh v polfinalu sicer nista bila slaba, a nam je zmanjkalo nekaj stotink za finale. Eno finale je vsekakor manj od pričakovanj," je celotno sliko nastopov ocenil Pikec.

Pikec je našel tudi številne pozitivne nastope: "Na žalost je bila Anja Klinar oškodovana po nepravični kvalifikaciji na 400 mešano, sicer bi se borila za kolajno. Nina Cesar je odplavala osebni rekord in se uvrstila na 11. mesto na 800 prosto, visoko se je spet zavihtela Tjaša Oder, osebne rekorde je nizal Robi Žbogar, tudi Katja Hajdinjak je dosegla državni rekord na 100 delfin," je še povedal Pikec in dodal, da je bil letos položaj poseben, saj so plavalci v 14 dneh nastopili na SP in EP, slika pa bi bila drugačna, če bi se Slovenija predstavila prav z vsemi najboljšimi. "V bodoče se bomo odločili, kdo bo nastopal kje. Letos se je izkazalo, da je EP posameznike po psihološki plati preveč izčrpalo. Za vse nas je bila to nova izkušnja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.