Šport
21 ogledov

Pikl: "Turčija izboljšala formo"

Primož Pikl zatrjuje, da gre na novoletno turnejo z dobrimi občutki. (Foto: Anže Žurnal24 main
Eden od četverice slovenskih orlov na novoletni skakalni turneji, ki se bo začela 29. decembra v Oberstdorfu, bo tudi Primož Pikl. "Mislim, da sem dovolj močan in bom brez težav prišel v finale," napoveduje Pikl.

Primož, na celinskem pokalu ste pokazali dobro formo. Vam lahko to, da ste v Kranju trenirali v težkih pogojih, na novoletni turneji pride prav?
Vsekakor. Če lahko v slabih pogojih dobro skačeš, potem lahko kaj iztržiš tudi v boljših. Kar se tiče kontinentalnega pokala, sem pa skakal bolje. Ko sem prišel iz Skandinavije, so se mi skoki povsem sesuli in v Turčiji sem počasi začel dvigovati formo. Zanimivo, na tekmi sem delal boljše skoke kot na treningu. Treningi po Turčiji so še izboljšali mojo formo, tako da grem na novoletno turnejo z dobrimi občutki.

Se trenutno počutite močnejšega na odskočni mizi ali v zraku?

Močnejši sem pri odskoku, to je jasno. Prav veliko časa za izboljšavo ostalih elementov ni bilo, ker če pri odskoku nimaš prave drže, potem iz vsega skupaj ni nič.

Se počutite dovolj močnega za uvrstitev med točke, denimo na prvi tekmi v Oberstdorfu?
Na turnejo gremo seveda vsi s ciljem, da se bomo uvrščali v finale, ne pa le skozi kvalifikacije na tekmo. Mislim, da sem dovolj močan in bom brez težav prišel v finale.

Vsaka izmed štirih skakalnic na turneji ima svoje karakteristike. Katera vam je najbolj pri srcu?
Najbolj mi ustrezata Oberstdorf in Bischofshofen. Sicer pa, če skačeš dobro, sploh ni važno, na kateri skakalnici si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.