Šport
25 ogledov

Pilgrim blizu prstanu, a ta na koncu Aliju

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
V Rinconu smo poleg Senece Easleya dobili še enega prvaka. Na Western Regional Championship je do naslova in svojega prvega prstana prišel Ali Eslami, ki je bil vladar več kot 10 ur trajajoče finalne mize.

 Na finalno mizo je navsezadnje vendarle prispelo devet igralcev, izmed katerih pa se je kot prvi moral posloviti Miller Dao, potem ko se je z {A-Clubs}{6-Hearts} zaletel v {J-Hearts}{J-Diamonds} Dylana Wilkersona. Skupne karte {10-Spades}{8-Clubs}{5-Hearts}{3-Spades}{10-Hearts} so zgrešile oba igralca, kar je bila voda na mlin Wilkersona, a je hkrati pomenilo Daovo slovo. Kljub vsemu pa tudi devetouvrščeni Dao domov ne bo odhajal preveč poklapan, saj si je mesto na turnirju in končnih 24.235$ priigral prek satelita s prijavnino 80$.

Kljub zmagi v zgornji igri pa je bil prav Wilkerson tisti, čigar glava se je naslednja znašla na tnalu. Dylan je namreč vse bolj zaostajal za konkurenco, ko se je naposled odločil, da zarine z {A-Spades}{K-Clubs}, a je tako kot Dao pred njim, tudi on naletel na visok par. Zanj je bil usoden par črnih kraljic v rokah Dane Kellstroma, ki ga je izločil iz boja za končno zmago (8. mesto - 30.397$).

Tej izločitvi je nato sledilo skorajda 90-minutno mrtvilo, v katerem so si igralci zgolj podajali žetone med seboj, a le dokler ni na sceno stopil gospodar prstanov, ki je v zadnjem obdobju zagotovo največje ime turneje WSOP-Circuit – Dwyte Pilgrim. Pilgrim, ki je na istem prizorišču že slavil, pa se je tokrat znašel na v zanj neznani vlogi, saj je z {A-Hearts}{3-Hearts} izgubil proti {K-Spades}{2-Spades} vodilnega Eslamija, ki je s pomočjo skupnih kart, sestavil dva para (7. mesto – 38.808$).

Naslednji, ki je ostal brez žetonov, je bil Dana Kellstrom, ki je krajšo prav tako potegnil v spopadu s kasnejšim prvakom Eslamijem. V za Kellstroma usodni igri sta fanta vse svoje žetone spravila v igro na turnu, ko so na mizi že ležale karte {2-Diamonds}{4-Diamonds}{4-Clubs}{3-Clubs}. Takrat je namreč zarinil Eslami, Kellstrom pa je z {A-Spades}{5-Clubs} njegovo stavo hitro izenačil. Kot se je pokazalo kmalu, je bila to velika napaka, saj je nasprotnik namreč z istimi skupnimi kartami ter {5-Diamonds}{6-Diamonds} sestavil višjo lestvico, ki je zadoščala za Kellstromovo izločitev (6. mesto – 50.455$).

Tudi naslednjo izločitev je zrežiral kdo drug kot Ali Eslami, potem ko je z {A-Hearts}{8-Clubs} izenačil all-in Davida Petersa. Slednji je v svoji zadnji igri vse svoje upe polagal na {A-Clubs}{4-Hearts}, kar pa potem, ko je njegov nasprotnik že na flopu sestavil par osmic, ni zadoščalo za obstanek na finalki (5. mesto – 68.834$).

Full Tiltov Steve Brecher je turnir končal na 4. mestu (90.233$), potem ko je s {K-Spades}{8-Diamonds} izgubil dvoboj proti {K-Clubs}{Q-Diamonds} kasnejšega prvaka Eslamija. Oba igralca sta na flopu {K-Hearts}{9-Diamonds}{4-Diamonds} sicer sestavila par kraljev, a je na koncu o zmagovalcu odločal kicker, ki je tehtnico prevesil na stran Eslamija.

Po Brecherjevi izločitvi sta v igri za naslov pravzaprav ostala le še Eslami in pa Tim West, medtem ko je D.J. Blanchard iz igre v igro vztrajno izgubljal žetone, dokler ni kmalu po vrnitvi z večerje vse stavil na {A-Hearts}{J-Hearts}. Po robu se mu je postavil samo West, ki je v rokah držal par petic - {5-Clubs}{5-Hearts}. Skupne karte {9-Diamonds}{8-Diamonds}{4-Diamonds}{K-Spades}{K-Hearts} niso bile posebej naklonjene nobenemu od igralcev, tako da je zmaga pripadla Westu, medtem ko se je moral Blanchard zadovoljiti z osvojenim 3. mestom (124.204$).

V več kot 2 uri trajajočem heads-up obračunu, sta se nato za šampionski prstan in največji kos denarne pogače pomerila Eslami in West, po težkem dvoboju pa je dvoboj v svojo korist zaključil Eslami.

V zadnji igri večera je prvi po žetonih segel West, ki je v igro spravil 62.000 žetonov; na presenečenje mnogih, pa je Eslami nekaj trenutkov kasneje, vrnil udarec in povišal na 138.000. To je Westu dalo misliti, a je slednji, še preden bi utegnil priti do boljšega zaključka, z {A-Clubs}{Q-Spades} v igro spravil vse svoje žetone, Eslami pa je z {A-Spades}{A-Hearts} njegovo stavo seveda zlahka izenačil. Še enkrat več skupne karte niso imele vpliva na razplet igre, kar je pomenilo, da je na 3. Regionalnem prvenstvu te sezone, do zmage prišel Ali Eslami (282.242$), medtem ko je West na koncu zasedel 2. mesto (174.443$).

Po zmagi pa je Eslami zbranim novinarjem zaupal, da je tekom turnirja praznoval tudi svoj rojstni dan, tako da sta bila konec koncev zmaga na tem turnirju ter seveda šampionski prstan, najlepši darili, kar jih je lahko prejel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.