Šport
19 ogledov

Pingvin iz NHL okrepil zagrebške Medvede

medveščak navijači Saša Despot
Razširjeno avstrijsko hokejsko prvenstvo, liga Ebel, je ponudilo zatočišče sedmemu igralcu iz lige NHL. Klubom, ki so se začasno okrepili s hokejisti, člani moštev onstran Atlantika, je tudi zagrebški Medveščak. Zanj bo nastopal član Pittsburgha Dustin Jeffrey. Pri Olimpiji končali sodelovanje s Kanadčanom Simonom Fergusonom.

V ligi NHL je 24-letni napadalec Dustin Jeffrey v štirih sezonah na 66 tekmah dosegel 12 golov, v nižji ligi AHL pa je za klub Wilkes-Barre Scranton Penguins zbral 182 tekem in dosegel 52 golov. V Zagrebu se je znašel po nasvetu prijatelja Alana Letanga, kapetana Medveščaka, ter ob pomoči enega glavnih pokroviteljev kluba, ki je plačal zavarovalnino za Jeffreyja.

V ligi Ebel je zdaj z Jeffreyjem sedem hokejistov iz lige NHL: prvi je bil Slovenec Jan Muršak pri Telemach Olimpiji, Dunaj ima v svojih vrstah Kanadčana Coreya Potterja, češki Znojmo njegovega rojaka Bryana Bickella, v domovino pa so se začasno vrnili še trije avstrijski reprezentanti: Michael Grabner v Beljak, Thomas Vanek v Gradec ter Andreas Nödl v Innsbruck.

Iz ljubljanske Telemach Olimpije so v sredo sicer sporočili, da so razdrli pogodbo z 29-letnim Simonom Fergusonom. Kanadski napadalec se v prvem delu sezone ni izkazal, na desetih tekmah razširjenega avstrijskega prvenstva je zbral le tri podaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.