Šport
17 ogledov

Pingvini četrtič zapored dobili loterijo

Pittsburgh Penguins so četrto tekmo zapored dobili po kazenskih strelih. (Foto: Žurnal24 main
V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na ponedeljek odigrali štiri dvoboje. Pittsburgh in Atlanta sta slavila doma po kazenskih strelih, Vancouver in Boston pa sta zmagala v gosteh.

Pittsburgh Penguins so na domačem ledu po kazenskih strelih odpravili ekipo Florida Panthers z 2:1. V rednem delu sta vratarja obeh ekip klonila le po enkrat v drugi tretjini. Najprej je mrežo Pingvinov v 16. minuti druge tretjine zatresel Ryan Carter, nato je že čez dobri dve minuti sledil odgovor, ko je v polno za domače zadel Ben Lovejoy in poravnal izid na 1:1. Po tretji tretjini in podaljšku brez zadetkov je sledilo izvajanje kazenskih strelov, uspešnejši so bili Pingvini in vpisali dve točki z goloma Aleksa Kovaljeva in Jamesa Neala.

Pingvini tako postajajo mojstri infarktnih končnic, saj so vpisali že četrto zaporedno zmago po izvajanju kazenskih strelov. Z zmagami so se na le dve točki približali vodilnemu moštvu vzhodne konference in atlantske skupine Philadelphii Fylersom, ki so ta večer doma izgubili z 1:2 proti Boston Bruinsom. Kosmatinci so si z zmago priborili mesto v končnici.

Vodilno moštvo lige Vancouver Canucks je v gosteh pri Columbus Blue Jacketsih slavilo zmago s 4:1. Vancouver je prvič v 40-letni zgodovini moštva dosegel 50 zmag v sezoni, to jim je uspelo prav z zmago nad Modrimi jopiči. Prav tako so nepremagani na gostovanjih z že osmo zmago v gosteh, s podvigom so izenačili rekord iz leta 2004.

Liga NHL, tekme 27. 3.:

Pittsburgh Penguins : Florida Panthers 2:1 (po kazenskih strelih)
Lovejoy; Carter

Atlanta Trashers : Ottawa Senators 4:5 (po kazenskih strelih)
Wheeler, Little, Maxwell, Stuart; Svatos dva, Neil, Condra

Columbus Blue Jackets : Vancouver Canucks 1:4
Umberger; Higgins dva, Ehrhoff, Sedin

Philadelphia Flyers : Boston Bruins 1:2
Versteeg; Horton, Marchand

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.