Šport
16 ogledov

Pingvini izenačili serijo

Hokejisti Pittsburgha so bili še drugič boljši od Detroita. Žurnal24 main
Pingvini iz Pittsburgha so dobili še drugo tekmo finala v domači dvorani in izid v zmagah izenačili na 2:2. "Igrati proti Detroitu je težko in nič lažje ne bo," napoveduje trener Pittsburgha.

Hokejisti Pittsburgh Penguins so v finalu severnoameriške hokejske lige NHL izid v zmagah izenačili na 2:2. Četrto tekmo proti moštvu Detroit Red Wings so na domačem ledu dobili z rezultatom 4:2. "Odigrali smo štiri težke tekme," je po drugi zmagi dejal trener Pingvinov Dan Bylsma. "Igrati proti Detroitu je težko in nič lažje ne bo. Bitka se zdaj seli na peto tekmo, ki bo zelo težka."

 
 

Igrati proti Detroitu je težko in nič lažje ne bo.

Dan Bylsma

 
Sicer pa je tudi na četrti tekmi blestel Jevgenij Malkin, ki je nadaljeval v starem ritmu. Prispeval je prvega od štirih zadetkov Pittsburgha in sodeloval pri golu Sidneyja Crosbyja. Dvaindvajsetletni Rus je tako na štirih tekmah finala zbral 35 točk. Več od njega sta jih v končnici dosegla le veliki Wayne Gretzky (47) in lastnik Pittsburgha Mario Lemieux (44).

Peto srečanje bo v noči s sobote na nedeljo v Detroitu, šesto je na sporedu v torek v Pittsburghu, v morebitnem sedmem pa imajo prednost domačega ledu hokejisti Detroita.

Liga NHL, končnica, finale:

Pittsburgh Penguins : Detroit Red Wings 4:2 (izid v zmagah je 2:2)*
*igra se na štiri zmage
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.