Šport
10 ogledov

Pingvini le še točko za Chicagom

 Pascal DupuisMatt Niskanen pittsburgh Reuters
Hokejisti Pittsburgha v ligi NHL nadaljujejo serijo zmag. Ponoči so v svoji dvorani z 2:1 po podaljšku ugnali Philadelphio in zabeležili 12. zaporedno zmago. Ključen je bil gol Tylerja Kennedyja v tretji minuti podaljška. Pittsburgh ima zdaj že 50 točk in le še točko zaostaja za doslej vodilno ekipo lige Chicagom.

Na tekmi je dolgo kazalo, da bo Philadelphia prekinila zmagoviti niz Pittsburgha, čeprav so bili gostitelji bistveno nevarnejši na ledu. Gostje so po golu Clauda Girouxa dolgo vodili in šele v 54. minuti je izenačil Sidney Crosby, ko so imeli domači dva igralca več na ledu. Izredno razpoložen je bil tudi vratar Philadelphie Ilija Brizgalov, ki je ubranil 33 strelov, a poraza mu ni uspelo preprečiti.

"Plošček sem dobil pravilno na palico," je recept za zmago razložil Tyler Kennedy, ki je Brizgalova s strelom iz zapestja presenetil z leve strani v vratarjev krajši kot. "Trenutno smo zelo samozavestni. Vemo, da če se bomo držali načrta in če bomo postorili vse tiste male stvari na ledu, lahko vedno zmagamo."

V New Yorku so Rangers izgubili proti Washingtonu po izvajanju kazenskih strelov z 2:3. Gledalci so večino hokeja videli v prvem delu, ko so gostje iz prestolnice povedli z 2:0, domači pa izenačil. Druga in tretja tretjina sta minili brez golov, prav tako podaljšek, zato je tekmo odločilo izvajanje kazenskih strelov, kjer so bili srečnejši igralci Washingtona, za katere sta bila natančna Aleksej Ovečkin in Nicklas Bergström, ki sta zadela že v rednem delu igre, za domače pa le Derek Stepan.

Druga ekipa iz New Yorka, Islanders, je doma s 3:0 odpravila Florido, Winnipeg pa Tampo s 3:2 in se še uvrstil na prvem mestu jugovzhodne skupine. Anže Kopitar s soigralci je bil tokrat prost, v torek pa Los Angeles Kings čaka težko gostovanje. Branilci Stanleyjevega pokala bodo gostovali pri vodilni ekipi lige v Chicagu. Ekipi sta se letos že srečali dvakrat in obakrat je bil boljši Chicago, za nameček pa imajo igralci iz Kalifornije v zadnjem obdobju težave z doseganjem golov, saj jim na zadnjih dveh tekmah ni uspelo zatresti nasprotne mreže.

Liga NHL, rezultati:

New York Islanders : Florida Panthers 3:0
New York Rangers : Washington Capitals 2:3**
Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 2:1*
Colorado Avalanche : Vancouver Canucks 2:3
Winnipeg Jets : Tampa Bay Lightning 3:2
Calgary Flames : St. Louis Blues 3:2
Anaheim Ducks : Detroit Red Wings 1:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.