Šport
9 ogledov

Pingvini niso izkoristili priložnosti

Detroit je izkoristil prednost domačega ledu na prvi tekmi finala. Žurnal24 main
Pittsburški Pingvini na prvi tekmi finala lige NHL niso izkoristili ponujenih priložnosti, Rdeča krila iz Detroita pa so nasprotno izkoristila prednost domačega ledu in prišla do prve zmage.

V Detroitu se je v soboto zvečer začel finale severnoameriške hokejske lige, v katerem se za prestižni naslov tako kot lani borita domači Detroit in Pittsburgh. Branilci naslova so na prvi tekmi izkoristili prednost zaradi igranja na domačem ledu in si z goli Brada Stuarta, Johana Franzena in Justina Abdelkaderja priigrali prvo zmago v finalni seriji lige NHL. Za Pingvine je v prvi tretjini za izenačenje na 1:1 zadel Ruslan Fedotenko.

"Pričakovali smo, da bo izenačeno srečanje," je po tekmi dejal prvi zvezdnik Pittsburgha Sidney Crosby. "Priigrali smo si nekaj dobrih priložnosti, potrebovali pa bi jih še več. Detroit je dobra ekipa in proti njim je treba izkoristiti vsako priložnost. Tokrat nam to ni uspevalo in to je odločilo," je še pojasnil Crosby. Druga tekma hokejiste čaka že v nedeljo zvečer, zato Rdeča krila ne bodo imela veliko časa za proslavljanje prve zmage, Pingvini pa ne za celjenje ran.

Liga NHL, končnica, finale:

Detroit Red Wings : Pittsburgh Penguins 3:1 (1:0 v zmagah)*
* igra se na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.