Šport
53 ogledov

Pingvini še korak bližje Stanleyju

pittsburgh penguins Profimedias
Pittsburgh Penguins so v velikem finalu severnoameriške hokejske lige NHL povedli z izidom 2:0 v zmagah.

Pingvini so dobili obe tekmi na domačem ledu, na drugi tekmi v dvorani Consol Energy Center v Pittsburghu so San Jose Sharks premagali po podaljšku z 2:1.

Prvi zadetek na tekmi je padel v 29. minuti, ko je v polno zadel Phil Kessel za vodstvo 1:0 za domače moštvo, nekaj manj kot štiri minute pred koncem so gostje izenačili z golom, pod katerega se je podpisal Justin Braun. V podaljšku pa so bili podjetnejši domači hokejisti, odločilni gol je v tretji minuti podaljška prispeval Conor Sheary.

Vratar morskih psov Martin Jones je ubranil 28 strelov gostov, domači vratar Matt Murray pa je zbral vsega skupaj 21 obramb.

Finalna serija se bo preselila na zahodno obalo Združenih držav Amerike v San Jose, kjer bosta na sporedu tretja in četrta tekma bitke za Stanleyjev pokal.

Tekmi bosta v noči s sobote na nedeljo ter v noči s ponedeljka na torek. Prvak lige NHL bo tisto moštvo, ki bo prvo doseglo štiri zmage.

Liga NHL, finale:

Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks 2:1* /2:0/

* - podaljšek

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.