Šport
26 ogledov

Pingvini se še vedno mučijo

Pittsburgh Penguins Columbus Blue Jackets
V noči na četrtek je bilo v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigranih enajst tekem.

Moštvo Pittsburgh Penguins je v noči na četrtek premagalo Columbus Blue Jackets po kazenskih strelih s 5:4. Branilci naslova Stanleyjevega pokala so z 41 točkami v spodnji polovici lestvice vzhodne konference.

Aktualnim prvakom Pingvinom v tej sezoni še ni steklo, po dolgem času so prišli do zmage, po kazenskih strelih so doma premagali Columbus. Kar štiri od zadnjih petih medsebojnih tekem med tema ekipama so se končale po dodatnem delu, bodisi podaljšku bodisi kazenskih strelih, tokrat sta v teh zadela Sidney Crosby in Jevgenij Malkin.

Crosby je sicer zadel tudi v 23. sekundi podaljška, a so sodniki gol razveljavili, saj je pri tem prišlo do oviranja vratarja. "Mislil sem, da bo gol štel, a se to ni zgodilo. Pri tem pač ne moreš nič, takšna je sodniška odločitev, vsekakor pa sem vesel, da smo osvojili pomembni dve točki," je po tekmi dejal Crosby.

Pingvini so sicer v svojih zadnjih devetih tekmah vknjižili zgolj tri zmage, pred tednom dni so bili boljši od Columbusa, a so dva dni kasneje izgubili proti Anaheimu, ko sploh niso dosegli gola. To se jim prej ni zgodilo kar na 75 tekmah, da ne bi dosegli zadetka, tako da gre v sezoni 2017/18 za eno najslabših nasploh.

Anže Kopitar Los Angeles Kings NHL Šport Kopitar izgubil na kalifornijskem derbiju

V ostalih tekmah so Boston Bruins s 5:1 premagali Ottawa Senators, Carolina Hurricanes so bili od Montreal Canadiens boljši s 3:1, St. Louis Blues so proti Nashville Predators izgubili z 1:2, Winnipeg Jets so Edmonton Oilers ugnali s 4:3, New Jersey Devils pa Detroit Red Wings s 3:1.

Anaheim Ducks so proti Vegas Golden Knights klonili z 1:4, Colorado Avalanche proti Arizona Coyotes z 1:3, Minnesota Wild pa so Dallas Stars premagali s 4:2. New York Islanders so po podaljšku premagali Buffalo Sabres s 3:2, New York Rangers pa so Washington Capitals po izvajanju kazenskih strelov premagali z 1:0.

NHL, izidi:

Boston Bruins - Ottawa Senators 5:1
New York Islanders - Buffalo Sabres 3:2*
Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 3:1
St. Louis Blues - Nashville Predators 1:2
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 4:3
Anaheim Ducks - Vegas Golden Knights 1:4
New Jersey Devils - Detroit Red Wings 3:1
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 5:4**
New York Rangers - Washington Capitals 1:0**
Minnesota Wild - Dallas Stars 4:2
Colorado Avalanche - Arizona Coyotes 1:3

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.