Šport
15 ogledov

Pingvini so jo spet skupili pri Otočanih

chicago blackhawks Reuters
San Jose Sharks so v končnici na četrti tekmi v razprodani domači dvorani HP Pavillion po podaljšku (4:3) premagali Vancouver Canucks in se gladko s 4:0 v zmagah uvrstili v polfinale zahodne konference. Odločilni gol za zmago je dosegel veteran Patrick Marleau.

San Jose Sharks so si prvič v klubski zgodovini priigrali napredovanje s 4:0. Za gostitelje sta zadela še Brent Burns v prvi tretjini in dvakrat Joe Pavelski, vključno z zadetkom za podaljšano igro. Zdaj bodo imeli hokejisti San Joseja kar nekaj premora in časa za oddih, preden bodo dobili nasprotnika v polfinalu zahodne konference.

"Zmaga na takšen način te zanesljivo ponese in navda z zelo dobrimi občutki, zdaj nam bo prav gotovo koristilo nekaj tekmovalnega premora do začetka naslednjega kroga," je bil navdušen Pavelski. Za Vancouver so zadeli Mason Raymond, Alex Burrows in Alexander Edler, vratar Cory Schneider je ubranil nekaj izjemnih poskusov tekmecev, vendar je v podaljšku kloni proti Marleauju, ki je zadel za napredovanje.

Chicago korak do konferenčnega polfinala

Na zahodu so hokejisti Chicago Blackhawks na četrti tekmi četrtfinala v gosteh s 3:0 ugnali ekipo Minnesota Wild in v zmagah povedli s 3:1. V vzhodni konferenci prav tako s 3:1 vodijo hokejisti Ottawa Senators, ki so danes po podaljšku s 3:2 ugnali Montreal Canadiens. Medtem pa so New York Islanders na četrti tekmi s 6:4 premagali Pittsburgh Penguins in konferenčni četrtfinale izenačili na 2:2 v zmagah; moštva igrajo na štiri zmage.

Liga NHL, končnica (1. krog):

Vzhod

Ottawa Senators : Montreal Canadiens 3:2*  /3:1/
New York Islanders : Pittsburgh Penguins 6:4  /2:2/

Zahod

Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 0:3  /1:3/
San Jose Sharks : Vancouver Canucks 4:3*  /4:0/

* - po podaljšku
/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.