Šport
12 ogledov

Pingvini zaokrožili velik povratek

1/7
Žurnal24 main
Večer v ligi NHL je prinesel dve odločilni zmagi - Pittsburgh Penguins so zaključili izjemen povratek in po zaostanku z 0:3 izločili Ottawo Senators (4:3). Naprej tudi San Jose, ki je bil boljši od Colorada.

Dvojni strelec Matt Cooke je bil gonilna sila Pittsburgh Penguins, ki so se vrnili po visokem zaostanku z 0:3 in po podaljških odpravili Ottawa Senators ter se uvrstili v naslednji krog playoffa. Naslov junaka tekme je Cooku kljub vsemu "ukradel" Pascal Dupuis z odločilnim zadetkom v deseti minuti prvega dela podaljška in poskrbel za zmago aktualnih prvakov, ki so sredi druge tretjine še zaostajali z 0:3.

Če zaostajaš z 0:3 potrebuješ manjšo budnico.
Pascal Dupuis

Ottawa je bila na domačem ledu mnogo boljša in v vodstvo jo je popeljal Matt Cullen v prvi tretjini, Chris Neil je povišal kmalu po začetku druge, po golu kapetana Daniela Alfredssona pa se je zdelo, da je vse odločeno. Toda Cooke je začel veliki povratek in ostalo je zgodovina.

"Če zaostajaš z 0:3 potrebuješ manjšo budnico, mi pa imamo v garderobi kar nekaj vodij, ki so stopili na sceno v premoru pred tretjo tretjino. To je bilo zelo pomembno za nas," je po tekmi dejal junak Dupuis.

Napredovanje je medtem uspelo tudi San Jose Sharks. Morski psi so z visoko zmago nad Colorado Avalanche (5:2) v šesti tekmi opravili delo in odhajajo v drugi krog, zahvaljujoč dvema goloma Joeja Pavelskija. Napeta serija se nadaljuje med Chicago Blackhawks in Nashville Predators, prednost pa imajo trenutno Indijanci iz vetrovnega mesta, saj so z zmago (5:4) po podaljških v zmagah povedli na 3:2.

Liga NHL, rezultati:

Ottawa Senators : PITTSBURGH PENGUINS 3:4* /2:4/
Cullen (6), Neil (22), Alfredsson (30); Cooke (31, 53), Guerin (48), Dupuis (70)
* - po podaljšku

Chicago Blackhawks : Nashville Predators 5:4* /3:2/
Ladd (10), Hjalmarsson (15), Kopecky (37), Kane (60), Hossa (64); Legwand (7), Ward (38), Erat (42, 52)
* - po podaljšku

SAN JOSE SHARKS : Colorado Avalanche 5:2 /4:2/
Pavelski (1, 50), Boyle (48), Setoguchi (60), Murray (60); Svatoš (27), Yip (45)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.