Šport
39 ogledov

Pingvinom derbi vzhodne konference

pittsburgh penguins Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL so ponoči odigrali tri dvoboje, na dveh so slavila gostujoča moštva po podaljšku, le eno tekmo je dobilo domače moštvo.

Hokejisti Pittsburgh Penguins so na domačem ledu v derbiju vzhodne konference premagali Detroit Red Wings s kar 4:1. Pingvini so si visoko vodstvo s 4:0 zgradili že v prvih 28 minutah tekme, ko so povedli z zadetkoma Patrica Homqvista in Blaka Comeauja v uvodni tretjini in z zadetkoma Davida Perrona in Nicka Spalinga na začetku druge tretjine.

Gostje so prvič in edinkrat na tekmi zadeli v 34. minuti, ko je bil za častni zadetek uspešen Stephen Weiss. Detroitu ni pomagala niti menjava vratarja, ko je z ledene ploskve odšel Peter Mrazek, njegovo mesto pa je zasedel Jimmy Howard.

Preostali tekmi v Chicagu in San Joseju sta se končali s porazoma domačih moštev, obe tekmi sta se po rednem delu končali z izidom 4:4. Ekipa Chicago Blackhawks je klonila proti Vancouver Canucks, odločilni peti zadetek je za gostujoče Kanadčane zabil Daniel Sedin, San Jose Sharks pa so priznali premoč Washington Capitals, ki so slavili v podaljšku za 5:4 z zadetkom Joela Warda.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja po turneji petih zaporednih tekem v gosteh čakajo tri tekme doma. Najprej bodo palice prekrižali s tekmeci za končnico, ekipo Calgary Flames. Tekma bo na sporedu v noči na petek po slovenskem času z začetkom ob 4.30 uri.

Liga NHL, izidi:

Pittsburgh Penguins : Detroit Red Wings 4:1
Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 4:5*
San Jose Sharks : Washington Capitals 4:5*

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.