Šport
28 ogledov

Pingvinom ne gre brez Crosbyja

Brez Crosbyja so Pinvigni padli na četrto mesto na lestvici Vzhoda. (Foto: Reute Žurnal24 main
Pittsburgh Penguins vse bolj pogrešajo Sidneyja Crosbyja, ki zaradi poškodbe ne igra že 14 tekem. Po Washington Capitals so jih za drugi poraz zapored zdaj premagali še Columbus Blue Jackets.

Washington Capitals so v ligi NHL v zadnji tretjini z 0:2 klonili proti San Jose Sharks, za katere je spet zadel novinec Logan Couture, domačega vratarja Michala Neuvirtha pa je premagal še Dan Boyle. Podaljšek je odločil tekmo v Newarku, kjer so New Jersey Devils gostili Carolina Hurricanes in se veselili zmage s 3:2. V Newarku je z dvema goloma blestel Mattias Tedenby; drugega je dosegel po slabih treh minutah podaljška in pomagal New Jerseyju nadaljevati zmagoviti niz tudi brez izkušenega vratarja Martina Brodeurja, ki si je v nedeljo poškodoval desno koleno.

New York Islanders so s 3:5 klonili proti Toronto Maple Leafs, za katere je Tomaš Kaberle zadel prvega od treh golov Toronta v zadnji tretjini, s katerimi so si gosti priigrali zmago, prvo na zadnjih petih gostovanjih. Pri gostiteljih je moral v vratih začeti Mikko Koskinen, potem ko si je Kevin Poulin tik pred tekmo na ogrevanju poškodoval levo nogo. Pittsburgh Penguins so z 1:4 klonili proti Columbus Blue Jackets, junaka v vrstah gostov pa sta bila Rick Nash in Jakub Voraček, ki sta zbrala po en zadetek in podajo. Pingvini so še 14. tekmo zapored odigrali brez zvezdnika Sidneyja Crosbyja.

Liga NHL, tekme 8. 2. :

New Jersey Devils : Carolina Hurricanes 3:2 (v podaljšku)
Tedenby, Palmieri; Skinner dva

New York Islanders : Toronto Maple Leafs 3:5
Moulson, Grabner, Schremp; Armstrong, Rosehill, Kaberle, Kulemin, Sjostrom

Pittsburgh Penguins : Columbus Blue Jackets 1:4
Kennedy; Nash, Pahlsson, Voraček, Vermette

Washington Capitals : San Jose Sharks 0:2
Couture 52., Boyle 55

Tampa Bay Lightning : Buffalo Sabres 4:7
Bergenheim dva, Lacavalier dva; Stafford tri, Vanek dva, Leopold, Connolly

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.