Šport
23 ogledov

Pini: Mi nismo favoriti za prva tri mesta

tina maze olimpijske igre soči EPA
Alpske smučarke bodo na olimpijskih igrah v Sočiju tekmovanja sklenile s slalomsko tekmo, ki bo v petek.

mauro pini trener olimpijske igre soči | Avtor: EPA EPA
Slovenske barve bodo branili Tina Maze, dobitnica dveh zlatih medalj, ki je danes opravila dober slalomski trening, in Maruša Ferk, pa tudi Katarina Lavtar, če se bo dobro počutila, saj je padla na bok na treningu in je dva dni počivala.

"Za slalom je potrebno veliko energije, ne le fizične, ampak tudi veliko psihične. Slalom je za Mazejevo v tej zimi najbolj težak od vseh disciplin. Na dan podelitve druge zlate medalje je imela zanjo zelo boleč in zahteven trening. Zdaj je že na zelo visoki ravni. Danes popoldne je opravila nekaj res dobrih voženj. Jutrišnja slalomska tekma je odprta in veliko deklet se bo borilo za zlato. Mi nismo med favoriti za prva tri mesta. Ta položaj je odličen za nas. Pripravljeni smo, da skočimo zraven, na sredino. Po eni strani smo odvrgli naše nahrbtnike, in na start gremo razbremenjeni pritiska in želimo narediti najbolje, kar je mogoče. In potem se lahko vse zgodi vse," je dejal trener v ekipi Tine Maze Mauro Pini.

"Vemo, da je Mazejeva sposobna dobrih voženj, na najvišji ravni, tudi v slalomu, in jutri se lahko prav to tudi zgodi. Psihična priprava se dogaja znotraj ekipe, med nami. Tekmovalec ne more delovati sam in zelo pomembno je, da ekipa ostane skupaj in naredi strategijo. To je doslej v naši zelo dobro delovalo in podobno načrtujemo tudi za jutri," je napovedal Pini.

Nastop Lavatarjeve zaradi padca pod vprašajem

"Naš cilj je ena uvrstitev med 15., kar lahko doseže Maruša Ferk. Žal pa se vadba ni dobro izšla za Lavtarjevo. Na prvi vožnji na prvem treningu slaloma je padla in si poškodovala bok. Poleg tega se je prehladila, ima vročino in se ne počiti dobro. Upam, da bo lahko nastopila. Šele jutri zjutraj bomo videli, če bo lahko nastopila. Imamo pa dovolj časa, ker je popoldanska tekma. Lahko se bo ogrevala na progi pred tekmo, vendar to zanjo ni nič spodbudnega. Ferkova je bila tudi bolna, pričakoval sem, da bo imela vsaj dva slalomska treninga, žal pa včerajšnjega ni mogla, ker je imela rahlo temperaturo. Po dnevu počitka je danes opravila dober trening in pričakujem, da bo jutri povsem zdrava in pripravljena za nastop," pa je o Ferkovi in Lavtarjevi povedal slovenski trener Denis Šteharnik.

Komentarjev 1
  • mihatirs 18:43 20.februar 2014.

    hahaha, ostale naše pa vse bolane, ker so mogle it enkrat celo ven v slabih razmerah trenirat...dejte vlagat denar raj v smučarke, ki so prpravljene garat noč in dan da uspejo, ne pa tele turistke!