Šport
9 ogledov

Pipan: Imam dva vrhunska organizatorja igre

Pipan predstavitev Stožice Union Olimpija novi trener Anže Petkovšek
Aktualni trener Uniona Olimpije Aleš Pipan je v zadnjem obdobju osredotočen na vodenje makedonske reprezentance, s katero se želi uvrstiti na SP 2014 v Španijo.

"Ekipa je že dolgo skupaj, se dobro pozna in je kompaktna. Vzdušje imamo vrhunsko. Mislim, da je to prava prednost v primerjavi z reprezentancami, ki so mlade in se stalno spreminjajo. To so prednosti na papirju, a tudi na parketu bo treba prikazati kakovost, ker le tako lahko dosegaš zmage," je pred današnjim uvodnim obračunom proti Črni Gori (17.45) za spletno stran prvenstva povedal Aleš Pipan

Makedonska izbrana vrsta je bila na zadnjem evropskem prvenstvu v Litvi pravi hit, skoraj 
nespremenjena zasedba pa bo pod taktirko izkušenih organizatorjev igre Boa McCalebba in Vlatka Ilievskega tudi v Sloveniji napadala vrhunski rezultat. Pipan je zadovoljen s kakovostjo svojega kadra: 

"Na položaju organizatorja igre imam dva vrhunska košarkarja, ki se lahko dopolnjujeta. Lahko 
igrata tudi skupaj. Sta različna tipa igralcev in na tem igralnem mestu imamo res nekaj prednosti pred drugimi ekipami."

Makedonci tudi v Španiji?

Slovenski strateg na makedonski klopi si želi uvrstitve na eno izmed mest, ki bo vodilo na svetovno prvenstvo (SP), ki ga bo naslednje leto organizirala Španija:

"Razmišljamo od tekme do tekme s primarnim ciljem preboja v drugi krog. Kakšnih v naprej začrtanih ciljev ni, bi pa bil za to reprezentanco izjemen rezultat že to, če bi se ji uspelo uvrstiti na SP v Španiji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.