Šport
15 ogledov

Pipan: Uspehi prinašajo zagon

košarka Olimpija Anže Petkovšek
Košarkarje Uniona Olimpije v sredo ob 18. uri čaka predzadnji nastop v prvem delu EuroCupa. Njihov tekmec v skupini D bo Zenit iz Sankt Peterburga, ki so ga Ljubljančani na prvi tekmi premagali s petimi točkami razlike.

Končen rezultat (89:84) prve tekme je pomemben dejavnik, saj se bosta moštvi tokrat udarili za tretje mesto v skupini. Ta sicer ne prinaša kakšnih bistvenih prednosti v drugem delu, vseeno pa si Ljubljančani želijo nadaljevati niz zmag. V novi sezoni so njihovi rezultati nad pričakovanji; v evropskem pokalu imajo razmerje zmag in porazov 5:3, v ligi ABA pa 7:4.

Trener Aleš Pipan tudi tokrat ne bo imel na razpolago vseh dvanajstih igralcev, saj sta Sasu Salin in Hristo Nikolov še vedno poškodovana, vseeno pa je cilj ekipe zmagati. "Uspehi so pozitivni v športu. Dajejo ti dodaten zagon, lažje je trenirati, igralci so boljše volje in vse je lepše. Zato je naš cilj na vsaki tekmi zmaga. Ali je to evropski pokal ali liga ABA, je vseeno, dejstvo pa je, da smo si v EuroCupu že zagotovili drugi del, v ligi ABA pa se moramo dokazovati iz kroga v krog," pravi Pipan.

V skupini D sta na prvih dveh mestih Himki in Bešiktaš (6-2), Union Olimpija je tretja, Zenit pa za njo zaostaja eno zmago. V zadnjem kolu naslednji teden bodo Ljubljančani gostili zadnjeuvrščeno Rigo, Zenit pa bo gostoval pri Himkiju.

"Kot zdaj zgleda, nam tretje mesto v drugem delu prinaša nekoliko krajše poti na gostovanja, kar je zagotovo dobrodošlo. Čeprav ne bomo nastopili v popolni postavi, želimo zmagati. Na prvi tekmi smo videli, da je Zenit premagljiv, tako da se ga bomo lotili na podoben način," dodaja Gregor Hrovat.

Na prvi tekmi sta imela odločilno vlogo igralca, ki ju v sredo ne bo v kadru Uniona Olimpije. Salin je dosegel 21 točk in imel kar 10 skokov, Mirza Begić pa jih je prispeval 17. Na drugi strani je Cameron Jones zbral 19 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.