Šport
14 ogledov

Pistorius dobro okreva

Oscar Pistorius je že zapustil bolnišnico v Johannesburgu. Žurnal24 main
Atlet invalid Oscar Pistorius dobro okreva po nesreči z motornim čolnom. Iz Johannesburga so namreč sporočili, da je Pistorius že zapustil bolnišnico in je v domači oskrbi.
 

Preberite še ...

Poškodovan v nesreči z gliserjem
Zadovoljna Sonja, jezna Marija
Pijani Rus se bliža rekordu

Južnoafriški atlet Oscar Pistorius, eden najboljših športnikov invalidov na svetu, po nedavni nesreči z motornim čolnom dobro okreva. Iz bolnišnice v Johannesburgu, kamor so Pistoriusa prepeljali po nesreči, so sporočili, da je večkratni paraolimpijski prvak že v domači oskrbi. Nesreča na reki Vaal pri Johannesburgu, v kateri se je njegov čoln prevrnil, se je zgodila v soboto, Pistorius pa je utrpel poškodbe po glavi in obrazu. Potrebna je bila tudi operacija, a predstavniki bolnišnice so sporočili, da je zdravstveno stanje Pistoriusa dobro. Nesreča naj ne bi imela vpliva na njegovo nadaljnjo športno pot.

Oscar Pistorius je eden najboljših športnikov invalidov na svetu. Na lanskih paraolimpijskih igrah v Pekingu je osvojil tri zlate medalje, v tekih na 100, 200 in 400 metrov, zlato medaljo pa je osvojil tudi že v Atenah 2004. Poleg uspešnih nastopov na tekmovanjih za športnike invalide je 22-letni Južnoafričan, ki teče s protezama, zaslovel tudi z neutrudnim bojem, da bi lahko nastopil skupaj z neinvalidnimi športniki na olimpijskih igrah. Mednarodno športno razsodišče (CAS) je odločitev Mednarodne atletske zveze (IAAF), ki mu je nastop na OI prepovedala, razveljavilo. Pistorius je tako lani lahko nastopil v južnoafriških olimpijskih kvalifikacijah teka na 400 metrov, v katerih pa se ni uvrstil v olimpijsko reprezentanco.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.