Šport
580 ogledov

Pistorius najel ameriške forenzike

oscar pistorius EPA
Razvpiti južnoafriški atlet Oscar Pistorius, ki je osumljen umora svojega dekleta Reeve Steenkamp, je najel ameriške forenzike.

Ameriški strokovnjaki za kriminalistične in sodnomedicinske raziskave bodo 26-letnemu Oscarju Pistoriusu pomagali na sodnem procesu, ki bo med 3. in 20. marcem v Pretorii.

Pistorius je od februarja osrednja tema mednarodne črne kronike. Južnoafriško tožilstvo paraolimpijskega zvezdnika, ki so mu zaradi prirojene napake po rojstvu amputirali obe nogi in hodi s pomočjo posebnih protez, bremeni hladnokrvnega naklepnega umora svetlolase manekenke in njegovega tedanjega dekleta.

Vztraja pri samoobrambi

Pistorius se ves čas zagovarja, da ni šlo za umor, temveč naj bi streljal v samoobrambi. Domneval je, da se je v hišo pritihotapil vlomilec, takrat naj bi poprijel za strelno orožje. Štirikrat naj bi ustrelil skozi vrata kopalnice, kjer je policijo tudi po prihodu na prizorišče zločina pričakalo truplo.

Tožilstvo je že pred časom zagotovilo, da je zbralo dovolj dokazov, da je šestkratni zmagovalec paraolimpijskih iger in udeleženec lanskih poletnih olimpijskih iger v Londonu Steenkampovo umoril z naklepom, za kar je zagrožen dosmrtni zapor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.