Šport
17 ogledov

Pistorius nima zagotovljenih OI

oscar pistorius sp daegu EPA
Čeprav je Oscar Pistorius, južnoafriški tekač na 400 metrov, izpolnil olimpijsko normo, nastopa v Londonu še nima zagotovljenega.

To je izjavil predsednik Olimpijskega komiteja Južnoafriške republike (SASCOC) Gideon Sam, ki je dejal, da bo moral invalid, ki teče s karbonskimi nožnimi protezami, normo A potrditi še enkrat.

"Nočemo delati nobenih izjem, pa tudi če gre za Pistoriusa. V preteklosti smo se zaradi izjem že opekli. Na igre v Sydneyju smo poslali plavalce, ki so samo enkrat odplavali normo, na igrah pa povsem odpovedali. Oscar bo moral še enkrat doseči normo, in to največ tri mesece pred začetkom iger," je strog predsednik južnoafriškega komiteja.

Pistorius je normo dosegel julija, ko je razdaljo pretekel v 45 sekundah in sedmih stotinkah. To je bil njegov osebni rekord, ki mu je prinesel tudi nastop na svetovnem prvenstvu v Daeguju, kjer je z več kot sekundo slabšim časom izpadel v polfinalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.