Šport
37 ogledov

Pitsburgh ugnal Montreal

Kris Letang, Chris Kunitz, Evgeni Malkin, Pittsburgh Penguins Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi NHL sta bili ponoči na sporedu dve tekmi. Hokejisti Pittsburgh Penguins so po kazenskih strelih na domačem ledu s 4:3 premagali Montreal Canadiens, ekipa Anaheim Ducks pa je doma po podaljšku izgubila proti Edmonton Oilers s 3:4.

 

Montreal je zaenkrat najuspešnejša ekipa lige, ki je bila v Pittsburghu na dobri poti, da zabeleži še 14. zmago v sezoni. V drugi tretjini so namreč gosti z goloma Brendana Gallagherja in Bryana Flynna zaostanek 1:2 spremenili v vodstvo in ker pingvini že na 37 zaporednih tekmah, v katerih so po dveh tretjinah zaostajali, niso zmagali, jim nihče ni pripisoval velikih možnosti. Toda tokrat so serijo vendarle prekinili, Patric Hornqvist je ekipi priboril podaljšek, v katerem golov ni bilo. Zato so odločali kazenski streli, po katerih so zmago domačim zagotovila David Perron in Sidney Crosby.

"Montreal je izredno čvrsta in disciplinirana ekipa, proti kateri je težko igrati. Tudi tokrat smo se mučili, čeprav nisem zadovoljen z našo igro, predvsem v drugi tretjini, pa je najbolj pomembno, da se nam je uspelo vrniti in zmagati. Ta uspeh bo v psihološkem smislu zagotovo zelo pomemben za moje fante," je po tekmi dejal domači trener Mike Johnston.

Tudi drugo sredino tekmo so odločale dodatne minute, tudi tekma med Anaheimom in Edmontonom se je po rednem delu končala z izidom 3:3. Gostitelji so trikrat vodili, Edmonton je trikrat izenačil, v drugi minuti podaljška pa je gostom, pri katerih je z golom in dvema podajama spet zablestel nemški reprezentant Leon Dreisaitl (po prihodu iz lige AHL je na štirih od šestih tekem dosegel več kot eno točko), zmago zagotovil Teddy Purcell.

Za Anaheim je dva gola dosegel Corey Perry, ki je s tem presegel mejo 300 zadetkov v ligi NHL, jubilej pa je zabeležil tudi Shawn Horcoff, z golom je namreč dosegel svojo 500. točko v ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.