Šport
39 ogledov

Pittsburgh na domačem ledu ponižal Detroit z 11:2

Pittsburgh Penguins Profimedia
Za ljubitelji severnoameriške hokejske lige NHL je poseben večer, v katerem so lahko videli trinajst zadetkov na eni tekmi.

Za pravo veselico golov so poskrbeli hokejisti Pittsburgh Penguins, ki so v domači PPG Paints Areni gostujočo zasedbo Detroit Red Wings odpravili s kar 11:2

Pittsburgh je tretja ekipa v zadnjih 26 letih, ki je dosegla 11 golov na eni tekmi. Washington Capitals je proti zasedbi Florida Panthers 11. januarja 2003 dosegel 12, Ottawa Senators pa 11 proti Washingtonu 13. novembra 2001.

Junak večera je bil 35-letni ruski veteran Jevgenij Malkin, ki je ob vrnitvi po bolezni dosegel tri zadetke in asistenco.

To je bil 13. hattrick centra v ligi NHL in prvi po 30. januarju 2018. "Mislim, da postaja z vsako tekmo boljši," je dejal trener Pittsburgha Mike Sullivan. "Ko je najboljši, je eden redkih igralcev, ki lahko odloči tekmo. Imamo srečo. Nekaj jih imamo v naši ekipi. On je talent svoje generacije."

Teddy Blueger je vpisal zadetek in tri podaje, Sidney Crosby, Bryan Rust in Rickard Rakell pa so imeli po gol in dve podaji za Penguins, ki so prvič po 16. novembru 1993 dosegli 11 golov. Tristan Jarry je dosegel 33 obramb. Crosby je dosegel 19 točk (šest golov, 13 podaj) na 12 tekmah doma.

Pittsburgh v metropolitanski skupini zaostaja zgolj še tri točke za vodilno ekipo Carolina Hurricanes v boju za prvo mesto v diviziji.

Najbolj nehvaležno vlogo na tekmi je imel vratar Detroita. Mrežo rdečih krilih sta skušali ubraniti Alex Nedeljković in Calvin Pickard, a pri tem nista bila kaj prida uspešna.

Zmagali so tudi aktualni prvaki hokejisti floridske zasedbe Tampa Bay Lightning, ki so v gosteh s 4:1 ugnali New York Islanders. Tampa v boju za mesto prvaka divizije za vodilno Florido zaostaja šest točk.

Floridski panterji so sicer doživeli poraz pri Toronto Maple Leafs z 2:5. V kanadski trdnjavi Scotiabank Areni se je izkazal John Tavares, ki je kar devet sezon preživel z otočani, z dvema zadetkoma.

Morgan Rielly je dosegel zadetek in dve podaji, Mitchell Marner je imel tri podaje, Petr Mrazek pa 33 obramb za javorove liste, ki so se izenačili z Boston Bruins v atlantski diviziji, z le točko zaostanka za Tampo in drugim mestom.

Na nepričakovane težave je naletela najuspešnejša ekipa sezone Colorado Avalanche. Vodilna ekipa centralne skupine je klonila po podaljšku proti drugouvrščeni Minnesoti z 2:3. Je pa Colorado pri 98 točkah, kar je največ od vseh v ligi NHL.

Hokejisti New Jersey Devils pa so Montreal Canadiens s 3:2 po kazenskih strelih v derbiju ekip z repa ligaške razpredelnice povsem zaprli vrata za napredovanje v letošnjo končnico. Montreal nima niti teoretičnih možnosti več za preboj v drugi del prvenstva. Montreal je prva ekipa v sezoni 2021/22, ki je izpadla iz bojev za nadaljevanje.

Kanadski strateg Todd McLellan bo v torek zjutraj po slovenskem času vpisal prav poseben mejnik, svojo 1000. tekmo na trenerski klopi v rednem delu lige NHL. McLellan je od 16. aprila 2019 trener zasedbe Los Angeles Kings, za katero igra slovenski as Anže Kopitar. Kralji bodo gostili Seattle Kraken.

Los Angeles na drugem mestu v pacifiški skupini zaostaja sedem točk za vodilnim Calgaryjem, Seattle, novinec v ligi NHL, zaseda zadnje mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.