Šport
7 ogledov

Pittsburgh v finalu Stanleyjevega pokala

Sidney Crosby in Marian Hossa bosta šla v boj za Stanleyjev pokal. Žurnal24 main
Na peti tekmi finala vzhodne konference so Pittsburgh Penguinsi s 6:0 premagali Philadelphia Flyerse in se z izidom 4:1 v zmagah uvrstili v finale lige NHL.
 

Liga NHL, finale vzhoda

Pittsburgh : Philadelphia 6:0 (4:1)*
* izid v zmagah

Moštvo Pittsburgh Penguinsov se je z zmago 6:0 nad Philadelphia Flyersi uvrstilo v finale lige NHL. Za izdatno zmago proti Flyersom je dvakrat zadel Ryan Malone, Marian Hossa je prispeval gol in tri podaje, Marc-Andree Fleury pa je zaustavil vseh 21 strelov, ki so jih nasprotniki sprožili proti njegovim vratom. To je bila 16. zaporedna zmaga Pittsburgha v Steel Citiyju, ki v Mellon Areni ni izgubil vse od 24. februarja, ko je bil od njega uspešnejši San Jose.

Prvi gol na tekmi je padel v tretji minuti, ko je ob igralcu več na ledu Malone dobro unovčil podajo Sidneya Crosbyja in zadel za 1:0. Sedem minut kasneje je prednost povišal Jevgenij Malkin, ki mu je podal Malone. V deveti minuti je bilo že 3:0, za kar je poskrbel Hossa v deveti minuti druge tretjine po akciji Talbota in Crosbyja. Manj kot štiri minute pozneje je svoj drugi zadetek prispeval Malone. Potem ko je bil izključen Jeff Carter, se je pred nasprotnim vratarjem znašel sam in brez težav zadel. Na 5:0 je po uspešni podaji Talbota prednost povišal Jordan Staal minuto pred koncem druge tretjine in poskrbel, da so Flyersi na odmor odšli še bolj slabe volje. Zadnji žebelj v krsto gostov pa je s šestim zadetkom po akciji Orpika in Hosse zabil Pascal Dupuis. "Zaradi takšnih stvari igramo hokej. Mislim, da o priložnosti za osvojitev Stanleyjevega pokala sanja vsak hokejist. Zelo smo razburjeni, zabavno bo," je dejal Malone. Avtor dveh asistenc Crosby pa je dodal: "Dobro smo začeli, nato pa kar nismo mogli dati noge s plina. Odigrali smo kakovostno tekmo, h kateri je vsak prispeval svoj delež." V finalu se bodo Pingvini pomerili z zmagovalcem dvoboja med Detroitom in Dallasom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.